Δεν πάει ο νους σας: Πέντε για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ Δεν πάει ο νους σας: Πέντε για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δεν πάει ο νους σας: Πέντε για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

Συγκρατήστε τους επόμενους λόγους που ακολουθούν για να μην πετάξετε ποτέ ξανά το κατακάθι του καφέ σας.

Φυτά Όταν το καφεδάκι σας τελειώσει μην σκεφτείτε καν να πετάξετε ότι περίσσεψε και απευθείας εναποθέστε το στα φυτά σας. Ο καφές έχει τόσα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν αποτελεσματικά στην ανάπτυξή τους.

Μυρμήγκια Τα μυρμήγκια αγαπούν τις επιδρομές όπου υπάρχουν εστίες τροφίμων και που καλύτερα από την κουζίνα. 

Αν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιου είδους πρόβλημα δεν έχετε από τα αφήσετε το κατακάθι κατά τόπους μέσα στην κουζίνα, κυρίως στο διαδρομάκι που συνήθως δημιουργούν, όταν αυτό θα έχει αποξηραθεί. 

Υπενθυμίζουμε, πως πρέπει να γίνεται από κατακάθι σκέτου καφέ χωρίς ζάχαρη καθώς είναι αυτή η πικρή γεύση που θα τα κρατήσει μακριά.

Όταν η κουζίνα σας έχει μικρούς ανεπιθύμητους επισκέπτες πασπαλίστε με το αποξηραμένο κατακάθι του καφέ σημεία από τα οποία περνάνε.

Υφάσματα Ένας υπέροχα φυσικός τρόπος για να αλλάξετε το χρώμα ενός υφάσματος, αν το χρώμα που επιθυμείτε να πάρει φυσικά είναι το καφέ και οι αποδόσεις του, είναι να χρησιμοποιήσετε καφέ για να το βάψετε. Θα χρειαστεί να μουλιάσετε το ύφασμα σε ένα διάλυμα ζεστού νερού με μια ποσότητα καφέ. Μετά το ξεπλένετε με κρύο νερό και έτοιμο!

Σημείωση: Το χρώμα που θα προκύψει πάνω στο ύφασμα θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του καφέ που χρησιμοποιήσατε και από τον χρόνο που μένει το ύφασμα μέσα στο διάλυμα. Επίσης, αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα υφάσματα από φυσικά υλικά και όχι συνθετικά.

Ξύλο Με την ίδια λογική μπορείτε να δημιουργήσετε φυσικό καφέ χρώμα για τη βαφή ξύλινων επιφανειών. Μόνο που εδώ θα χρειαστείτε τη βοήθεια μιας ποσότητας ξιδιού, ενός σύρματος κουζίνας και μερικές μέρες μέχρι να είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί ως βαφή.

Αρωματικό Αν η μυρωδιά του καφέ διεγείρει τις αισθήσεις σας όταν ξυπνάτε (που το καταλαβαίνουμε απόλυτα!) μπορείτε να βάλετε το κατακάθι του καφέ μέσα σε ένα μπολ και να βυθίζω σε αυτό ένα ρεσώ. Κάθε φορά που θα το ανάβετε, του καφέ, τα αρώματα θα διαχέονται στον χώρο.

epirusblog.gr
5 of 5
Δεν πάει ο νους σας: Πέντε για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7066858714635054322
Σχόλια
item