ΥΠΑΝ: Επανεξετάζονται τα κίνητρα που δίνονται για επενδύσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου

Επανεξετάζονται τα κίνητρα που δίνονται για επενδύσεις, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών και στο πλαίσιο της ψηφιακής εποχής και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης συμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέθεσε σε εταιρεία την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την «Σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου που θα παρέχει το πλαίσιο παροχής κινήτρων επενδύσεων». 

Το έργο, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και υπογράφει ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Ορέστης Καβαλάκης, θα υλοποιηθεί σε δύο μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σε πρώτη φάση θα εντοπιστούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα του υφιστάμενου αναπτυξιακού νόμου και θα καθοριστούν οι συγκεκριμένες ενότητες που απαιτούν αναθεώρηση και ανασχεδιασμό και σε δεύτερη φάση θα συνταχθεί πρόταση ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου που θα παρέχει το πλαίσιο παροχής κινήτρων επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, «αντικείμενο του έργου είναι η ανάλυση του νέου ενωσιακού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα και των αποτελεσμάτων του ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου ώστε να προταθούν με μορφή ολοκληρωμένου σχεδίου νόμου οι παρεμβάσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών και των οικονομικών κλάδων.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα προταθεί θα δίνει ώθηση σε πρόσθετες επενδύσεις και οικονομικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιφέρειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την 4η βιομηχανική επανάσταση των λιγότερο ευνοημένων περιφερειών. 

Παράλληλα θα αντιμετωπίζονται οι τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αναφορικά με την προσέλκυση και διατήρηση οικονομικών δραστηριοτήτων σε αυτές. 

Παράλληλα θα αντιμετωπίζονται οι τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αναφορικά με την προσέλκυση και διατήρηση οικονομικών δραστηριοτήτων σε αυτές».


epirusblog.gr
5 of 5
ΥΠΑΝ: Επανεξετάζονται τα κίνητρα που δίνονται για επενδύσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3777708688066696798
item