Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις που θα μείνουν στην ιστορία Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις που θα μείνουν στην ιστορία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις που θα μείνουν στην ιστορία

Αυτές οι περίεργες συμπτώσεις έχουν καταφέρει να μείνουν στην ιστορία και όχι άδικα.

Η κατάρα του αμαξιού του James Dean

Το Σεπτέμβριο του 1995 , o James Dean σκοτώθηκε σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ γρουσούζικο.

α) Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από τον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε σε ένα γκαράζ, η μηχανή γλίστρησε απο το αυτοκίνητο και έπεσε στα πόδια ενός μηχανικού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια.

β) Αργότερα η μηχανή αγοράστηκε από κάποιον γιατρό που την έβαλε στο δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο και σκοτώθηκε μετά απο λίγο καιρό κατα τη διάρκεια ενος αγώνα. Στον ίδιο αγώνα, σκοτώθηκε ακόμα ένας αυτοκινητιστής στο αμάξι του οποίου υπήρχε ένα εξάρτημα απο το αυτοκίνητο του James Dean.

γ) Όταν η Porsche του James Dean επιδιορθώθηκε, το γκαράζ στο οποίο βρισκόταν καταστράφηκε από φωτιά.

δ) Κάποια άλλη φορά το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Sacramento, αλλά έπεσε από τη βάση του με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του ένας έφηβος.

ε) Στο Oregon, το τρέιλερ στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητο, έφυγε από τον κοτσαδόρο και το αμάξι έπεσε πάνω σε μια βιτρίνα.

στ) Τέλος, το 1959 το αμάξι μυστηριωδώς διαλύθηκε σε 11 κομμάτια ενώ στηρίζονταν σε ατσάλινη βάση.

Ένα μωρό που έπεσε από παράθυρο δύο φορές και σώθηκε από τον ίδιο άνθρωπο

Στο Detroit γύρω στο 1930 μια νεαρή μητέρα θα πρέπει να ευχαριστεί για πάντα έναν άντρα με το όνομα Joseph Figlock. Καθώς ο Figlock περπατούσε στο δρόμο, το μωρό της γυναίκας αυτής έπεσε πάνω στον Figlock, με αποτέλεσμα να ανακοπεί η πτώση και να μην πάθει κακό κανείς από τους δυο. Ένα χρόνο αργότερα η ίδια ακριβώς σκηνή επαναλήφθηκε με το ίδιο μωρό να πέφτει, από το ίδιο παράθυρο στο ίδιο άτομο. Και πάλι δεν χτύπησε κανείς από τους δυο.

Μια σφαίρα που έφτασε στον προορισμό της μετά από χρόνια

Το 1883 ο Henry Ziegland τα χάλασε με την κοπέλα του η οποία από τη δυστυχία της αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της κοπέλας ήταν τόσο εξοργισμένος που κυνήγησε τον Henry και τον πυροβόλησε. Ο αδελφός νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον Henry και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Ωστόσο ο Ziegland δεν είχε πεθάνει. 

Στην πραγματικότητα η σφαίρα του είχε γρατζουνίσει το πρόσωπο και είχε σφηνωθεί σε ένα δέντρο. Σίγουρα θεωρούσε τον εαυτό του πολύ τυχερό. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το μεγάλο δέντρο το οποίο ακόμα είχε τη σφαίρα πάνω του. 

Η δουλεία αυτή του φαινόταν πολύ επίπονη και έτσι αποφάσισε να ανατινάξει το δέντρο με λίγο δυναμίτη. Η έκρηξη προκάλεσε τον εξοστρακισμό της σφαίρας προς το κεφάλι του Ziegland με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Δίδυμα αγόρια, δίδυμες ζωές

Η ιστορίες με δίδυμα παιδιά και σχεδόν δίδυμες ζωές είναι εκπληκτικές άλλα ίσως όχι όσο των δύο διδύμων από το Ohio. Τα δίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους και υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες. Χωρίς να υπάρχει επαφή μεταξύ των οικογενειών, και οι δύο οικογένειες ονόμασαν τα παιδιά James. 

Και οι δύο μεγάλωσαν χωρίς ο ένας να γνωρίζει τον άλλον και όμως και οι δύο ενδιαφέρθηκαν να εκπαιδευτούν για την επιβολή του νόμου, και οι δύο έχουν δεξιότητες στο σχεδιασμό και στην ξυλουργική και παντρεύτηκαν και οι δύο γυναίκες με το όνομα Linda. 

Και οι δύο είχαν γιους, και ο ένας τον είχε ονομάσει James Alan και ο άλλος James Allan. Και οι δύο δίδυμοι χώρισαν τις γυναίκες τους και μετά παντρεύτηκαν ξανά γυναίκες με το όνομα Betty. 

Επίσης είχαν σκύλο και οι δύο με το όνομα Toy. 40 χρόνια μετά το αποχωρισμό τους, τα αδέλφια συναντήθηκαν ξανά και ανακάλυψαν τις καταπληκτικές ομοιότητες στη ζωή τους.

Ακριβώς όπως το βιβλίο του Edgar Allan Poe

Το δέκατο ένατο αιώνα ο φημισμένος συγγραφέας , Edgar Allan Poe έγραψε ένα βιβλίο με το όνομα “ Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ” . Έχει θέμα τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες πριν αποφασίσουν να σκοτώσουν και να φάνε τον καμαρότο που το όνομα του ήταν Richard Parker. 

Κάτι χρόνια αργότερα, το 1884, το πλοίο Mignonette ναυάγησε με μόνο 4 επιζώντες που ήταν σε μια βάρκα για αρκετές μέρες. Τελικά, τα 3 ανώτερα μέλη του πληρώματος, σκότωσαν και έφαγαν τον καμαρότο. Το όνομα του ήταν Richard Parker.

Δίδυμοι σκοτώθηκαν στον ίδιο δρόμο με δύο ώρες διαφορά

Το 2002 , 2 εβδομηντάχρονοι δίδυμοι πέθαναν με διαφορά δύο ωρών στον ίδιο δρόμο, σε δύο διαφορετικά ατυχήματα. Ο πρώτος από τους διδύμους πέθανε όταν τον χτύπησε φορτηγό ενώ βρισκόταν στο ποδήλατό του στο Raahe, 600 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Helsinki.

 Πέθανε μόλις ενάμιση χιλιόμετρο μακριά απο το σημείο που πέθανε κ ο αδελφός του. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι παρόλο που ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, δεν γίνονται συχνά ατυχήματα πράγμα που κάνει το γεγονός ακόμα πιο απίστευτο.

Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας όλες διακόπηκαν από τον ίδιο μοναχό

Ο Joseph Aigner ήταν ένας γνωστός ζωγράφος τον δέκατο ένατο αιώνα και απ ότι φαίνεται δεν ήταν και πολύ χαρούμενος αφού αρκετές φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όταν ήταν 18 χρονών προσπάθησε να κρεμαστεί άλλα διέκοψε τα σχέδια του λόγο της μυστηριώδης παρουσίας ενός μοναχού. 

Στην ηλικία των 22 ξαναπροσπάθησε αλλά και πάλι ο ίδιος μοναχός τον διέκοψε. 8 χρόνια αργότερα τον καταδίκασαν σε θάνατο με κρεμάλα, λόγο των πολιτικών του απόψεων. Και πάλι η ζωή του σώθηκε από την παρέμβαση του ίδιου μοναχού. 

Στην ηλικία των 68 χρόνων επιτέλους κατάφερε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι. Την κηδεία έκανε ο ίδιος μοναχός το όνομα του οποίου ο Aigner ποτέ δεν έμαθε.

Κέρδη από το Poker στον ανυποψίαστο γιο

Το 1858 ο Robert Fallon πυροβολήθηκε ως πράξη εκδίκησης από αυτούς που έπαιζαν μαζί του Poker. Ισχυρίστηκαν ότι ο Fallon κέρδισε 600 δολάρια κλέβοντας. Με την θέση του Fallon άδεια και ενώ κανείς δεν ήθελε να την πάρει γιατί το θεωρούσαν γρουσουζιά , βρήκαν ένα νέο παίκτη για να συνεχίσουν και του φόρτωσαν τα 600 δολάρια του νεκρού άντρα. 

Μέχρι να έρθει η αστυνομία να ερευνήσει το φόνο, ο άντρας είχε μετατρέψει τα 600 δολάρια σε 2200 δολάρια. Η αστυνομία απαίτησε τα 600 δολάρια ( που αρχικά κέρδιζε ο Fallon) να πάνε στον πιο κοντινό συγγενή του, και εκεί ανακάλυψαν ότι ο νέος παίκτης ήταν ο γιος του Fallon ο οποίος δεν είχε δεν τον πατέρα του για 7 χρόνια!

Μία νουβέλα που περιέγραφε τον κατάσκοπο της διπλανής πόρτας

Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει τη νουβέλα του Barbary Shore, δεν είχε σχέδια να περιλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο σαν χαρακτήρα. Καθώς δούλευε πάνω στο βιβλίο του περιέλαβε ένα Ρώσο κατάσκοπο στην Αμερική σαν χαρακτήρα. Όσο προχωρούσε η νουβέλα, ο κατάσκοπος έγινε ο κύριος χαρακτήρας του βιβλίου. 

Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου το γραφείο μετανάστευσης της Αμερικής, συνέλαβε έναν άντρα που έμενε ακριβώς πάνω από τον Norman Mailer. Ήταν ο Colonel Rudolf Abel, υποτιθέμενος μεγάλος κατάσκοπος της Ρωσίας που δούλευε στην Αμερική εκείνη την εποχή.

Ο Mark Twain και ο κομήτης του Halley.

Ο Mark Twain γεννήθηκε τη μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Halley το 1835 και πέθανε τη μέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Αυτό το είχε προβλέψει και ο ίδιος το 1909 όταν είπε: “Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Έρχεται ξανά του χρόνου και αναμένω να φύγω μαζί του”.

epirusblog.gr
5 of 5
Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις που θα μείνουν στην ιστορία
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 311881914016157504
Σχόλια
item