Ήπειρος: Πώς θα κάνει Καθαρά Δευτέρα η Ήπειρος

Καθαρά Δευτέρα σε βαθύ κόκκινο θα κάνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας καθώς και οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου. 

Το τριήμερο αποτελεί κρίσιμο τεστ για την εφαρμογή των μέτρων, αφού όπως τονίζουν οι ειδικοί την Καθαρά Δευτέρα πρέπει να αποφευχθούν οι μεγάλες μαζώξεις σε σπίτια που θα φέρουν συνωστισμό.

Θα ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα που ισχύουν και τις υπόλοιπες ημέρες , ενώ οι πολίτες θα μπορούν να πετάξουν χαρταετό εφόσον το επιθυμούν αρκεί να τηρούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ. 

Αναλυτικά:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.
  • Επομένως το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει πλέον από τις 7 το απόγευμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Πώς θα κάνει Καθαρά Δευτέρα η Ήπειρος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5492935102099494652
item