Σοκ στη Γαλλία από το άγριο έγκλημα με έφηβους δράστες-Έπνιξαν συμμαθήτριά τους στο Σηκουάνα

Το φρικτό τέλος που είχε μία έφηβη στα χέρια συμμαθητών της συγκλονίζει τη Γαλλία, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την έξαρση της νεανικής εγκληματικότητας, αλλά και τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο του bullying.

H 14χρονη Αλίσα ανασύρθηκε νεκρή τη Δευτέρα από τον ποταμό Σηκουάνα. Πίσω από τη δολοφονία της βρίσκονται όπως όλα δείχνουν δύο συμμαθητές της σε σχολείο παρισινού προαστίου, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που της έκαναν συστηματικά εκφοβισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων το αγόρι τη χτύπησε και στη συνέχεια με τη βοήθεια της φίλης του την έριξε στο Σηκουάνα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Πνίγηκε λίγη ώρα μετά.

«Όταν έπεσε στο ποτάμι η κοπέλα είχε ακόμη τις αισθήσεις της. Έκλαιγε και τα μάτια της ήταν ανοιχτά. Ο νεαρός και η φίλη του προφανώς άρπαξαν το θύμα για να το ρίξουν στον Σηκουάνα, κάτω από την προκυμαία» δήλωσε ο εισαγγελέας.

Το θύμα είχε γίνει στόχος bullying

Σύμφωνα με τους συμμαθητές τους, οι δύο έφηβοι είχαν κλέψει από το κινητό της τηλέφωνο, φωτογραφίες με εσώρουχα και της είχαν αναρτήσει στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσά στα τρία παιδιά, δήλωσαν.

Η μητέρα του αγοριού είπε στη γαλλική τηλεόραση ότι ο γιός της είχε μία σύντομη σχέση με το θύμα, πριν γνωρίσει τη νέα του φιλενάδα και συνεργό του στο αποτρόπαιο έγκλημα. 

Και οι τρεις πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στο προάστιο Αρζεντέιλ, βορειοδυτικά του Παρισιού.

«Μου ξερίζωσαν την καρδιά» είπε στο δίκτυο BFM η μητέρα του θύματος, λέγοντας ότι οι δύο έφηβοι είχαν απειλήσει την κόρη της πως θα τη σκοτώσουν.

H Εισαγγελία διενεργεί έρευνα για φόνο εκ προμελέτης, ενώ για το θέμα έκανε ανακοίνωση και η γαλλική κυβέρνηση. 

«Αυτό που συνέβη σε αυτό το νεαρό κορίτσι είναι φρικτό και απαίσιο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, μετά από υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.


«Ήταν θύμα παρενόχλησης, μπήκε σε ένα φαύλο κύκλο που οδήγησε σε αυτό το δράμα», είπε, προσθέτοντας ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.Γνωρίζουμε ότι η παρενόχληση ξεκινά στο σχολείο, ξεκινά στην τάξη και στην παιδική χαρά. Το καινούριο στοιχείο τα τελευταία χρόνια είναι ότι συνεχίζεται στο διαδίκτυο, μετά το μάθημα.

Οι ανησυχίες για την έξαρση της βίας στους νέους εντείνονται το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία. Τον Ιανουάριο ένα 15χρονο αγόρι ουκρανικής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Παρίσι 

Η επίθεση απαθανατίστηκε σε βίντεο και έγινε viral. Την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης πήραν μέρος σε έκτακτη σύσκεψη για τις συμμορίες εφήβων που λυμαίνονται την περιοχή του Παρισιού.

epirusblog.gr
5 of 5
Σοκ στη Γαλλία από το άγριο έγκλημα με έφηβους δράστες-Έπνιξαν συμμαθήτριά τους στο Σηκουάνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7723992186541331484
item