Άρτα: Μετά τη δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Αρταίων καταθέτει τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του

Χρ.Τσιρογιάννης: «Υλοποίηση έργων, αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και συνεργασία».

To Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων 2020-2023 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, στην τελευταία συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Ο σχεδιασμός αφορά μέτρα και στόχους ο οποίος εδράζεται σε 7 βασικούς άξονες: αναπτυξιακά έργα, κοινωνική μέριμνα, ψηφιακό μετασχηματισμό, προστασία του περιβάλλοντος, ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη τουρισμού και φυσικά η καθημερινότητα.

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου με σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες αλλά και την ανάπτυξη του Δήμου.

Είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση για τον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου με το Δημοτικό Συμβούλιο, φορείς, συλλόγους της Άρτας, δημότες και την επιτροπή διαβούλευσης.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα αλλά και προτεραιότητες.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Αρταίων, τόνισε:
«Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου μας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο αναπτυξιακού σχεδιασμού, αλλά και μια μέθοδος δουλειάς μιας ορθολογικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δήμου. 


Παράλληλα, μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού δημιουργείται ένα πλαίσιο, διαμορφώνεται η γενικότερη στρατηγική του Δήμου, καθορίζονται οι στόχοι και προσδιορίζονται οι απαιτούμενοι πόροι για την υλοποίησή τους. 


Ο Επιχειρησιακός μας Σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει μέσα από ώριμες μελέτες, αναζήτηση χρηματοδοτήσεων είτε από το ΠΕΠ Ηπείρου, είτε από τα τομεακά των Υπουργείων, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πράσινο Ταμείο, το πρόγραμμα Τρίτσης. 


Θέλουμε στο σωστό χρόνο να κάνουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις μέσω του νέου ΕΣΠΑ, με άξονα τις χωρικές επενδύσεις και το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. 


Έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα και συνέργεια. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τον τρόπο που θα πάμε το Δήμο μας μπροστά. Συντονισμένοι με την τοπική κοινωνία, με τους δημότες, με τους φορείς».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μετά τη δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Αρταίων καταθέτει τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8594805299544595076
item