Γιάννενα: Έτοιμοι για την αντικατάσταση των πλατάνων που κόπηκαν

Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς

Στην τελική ευθεία είναι η αντικατάσταση των πλατάνων που κόπηκαν στην παραλίμνια περιοχή, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αριστείδη Παππά, από την πλευρά του Κάστρου θα φυτευτεί λικυδάμβαρη, ενώ από την πλευρά της λίμνης θα φυτευτούν πλατανοειδή σφενδάμια.

Μέσα στο επόμενο διάστημα το τμήμα Πρασίνου θα παραλάβει τα δέντρα και θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την φύτευση.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής σε 25 παιδικές χαρές οι οποίες χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Όπως είπε ο αντιδήμαρχος οι φάκελοι των 17 εξ αυτών έχουν αποσταλεί για πιστοποίηση στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος ανακατασκευάζει με ίδιους πόρους κι άλλες 15 παιδικές χαρές σε διάφορα σημεία της πόλης οι οποίες επίσης θα πιστοποιηθούν.

Παράλληλα, με χρηματοδότηση από το Κληροδότημα Κατσάρη θα ξεκινήσει η πλήρης ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο ομώνυμο πάρκο (στην παραλίμνια περιοχή, στο λιμανάκι), που είναι μία από αυτές που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό παιδιών κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και ολοκληρώνεται η πιστοποίηση για 40 παιδικές χαρές. Οι παιδικές χαρές είναι ένας ζωντανός χώρος και θα πρέπει όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες να τις διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση. 

Πιστεύουμε ότι στην έκκληση αυτή θα ανταποκριθούν όλοι και θα διαφυλάξουμε τους χώρους αυτούς από βανδαλισμούς και καταστροφές», αναφέρει αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έτοιμοι για την αντικατάσταση των πλατάνων που κόπηκαν
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4189881981552748935
item