Αίρονται περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία, συστάσεις Τζόνσον στους πολίτες «να είναι προσεκτικοί»

Να είναι προσεκτικοί κάλεσε τους Βρετανούς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς αίρονται η εντολή παραμονής στο σπίτι και άλλα μέτρα περιορισμού, επικαλούμενος τον αυξημένο αριθμό των περιστατικών μόλυνσης σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν από νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση θα οργανώσει νέο Γραφείο Προώθησης της Υγείας, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, στη βελτίωση της πνευματικής υγείας, αλλά και στην προώθηση της σωματικής άσκησης.

Ο ίδιος ο Τζόνσον είχε δηλώσει πως ήταν «υπέρβαρος» όταν ασθένησε σοβαρά από την COVID-19 την προηγούμενη χρονιά, όπως σημειώνει το Reuters.

Από σήμερα στην Αγγλία μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους περισσότερα από έξι άτομα ή δύο οικογένειες, ενώ εξωτερικοί χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως, γήπεδα τένις και μπάσκετ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εφαρμογή των περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία είναι ένα πιο επιτυχημένα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά υπάρχουν ανησυχίες για τις προμήθειες και τα υψηλά ποσοστά μολύνσεων σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αλλά και για τον συνεχιζόμενο εντοπισμό νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

«Πρέπει να παραμείνουμε προσεχτικοί με τα περιστατικά που αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη και τα νέα παραλλαγμένα στελέχη» δήλωσε ο Τζόνσον.

«Παρά τη σημερινή χαλάρωση των μέτρων, όλοι πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, να θυμούνται, τα χέρια, το πρόσωπο και τις αποστάσεις και να προχωρούν στον εμβολιασμό τους, όταν καλούνται» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από σήμερα, αρχίζει η προώθηση μιας νέας δημόσιας εκστρατείας πληροφόρησης στη Βρετανία, σχετικά με το θετικό ρόλο που έχει ο καθαρός αέρας στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης της COVID-19, στο πλαίσιο των προσπαθειών υπενθύμισης στους ανθρώπους, για να μη συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους.

Το Γραφείο Προώθησης της Υγείας έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινής προσέγγισης μεταξύ των τοπικών και των εθνικών αρχών της Βρετανίας, αλλά και των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με την κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ότι ποσοστό περίπου 80% των θετικών αποτελεσμάτων υγείας συνδέονται με συντελεστές, όπως, η προσεγμένη διατροφή, το κάπνισμα, αλλά και η άθληση.

«Η COVID-19 ανέδειξε τη σημασία της καλής φυσικής υγείας για την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ασθένειες και πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε ανθρώπους για να έχουν μια υγιεινή ζωή, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε ασθένειες» δήλωσε ο Τζόνσον.

epirusblog.gr
5 of 5
Αίρονται περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία, συστάσεις Τζόνσον στους πολίτες «να είναι προσεκτικοί»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7906705476296756362
item