Γιώργος Μαζωνάκης: Η έντονη συγκίνηση για την οικογένειά του και οι αναμνήσεις από το ψυχιατρείο

Άγνωστες πτυχές του Γιώργου Μαζωνάκη, οι φίλοι ζωής και τα λόγια καρδιάς της μητέρας του συνθέτουν τη σπάνια εξομολόγηση ζωής στον Αντώνη Σρόιτερ, και την εκπομπή Tik Talk που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα από τη συχνότητα του ALPHA.

Ο ένας και μοναδικός Γιώργος Μαζωνάκης συγκλόνισε και συγκίνησε με την κατάθεση ψυχής του, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής, του τρόπου σκέψης του και παρέδωσε μαθήματα ζωής, μέσα από μία πορεία επιτυχίας και αποθέωσης και κατάκτησης της κορυφής, σε μία ειλικρινής διαδρομή «καλλιτεχνικού πρωταθλητισμού» 30 ετών!

Αρχικά, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για τον περίοδο του κορονοϊού και τον τρόπο που ο ίδιος βιώνει όλη αυτή την κατάσταση.

“Για αυτή τη χρονιά – που ήταν πολύ δύσκολη για όλους- λειτούργησα διαφορετικά γιατί είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να λειτουργούν θετικά στα πράγματα. Να κάνω δημιουργικά πράγματα. 

Είμαι από τους ανθρώπους που αυτό που με κρατάει είναι η καθημερινότητα, η θάλασσα, η άθληση, πράγματα που μπορούμε να τα κάνουμε και χωρίς χρήματα.

Τα φετινά γενέθλια γίνανε σε μια ενέργεια που έκανα για τις πρώτες Live streaming συναυλίες μου, είναι μια ενέργεια που χωρίζεται σε τρεις πράξεις. 

Η πρώτη έγινε εδώ και είχε τίτλο, “Γιορτάζω γιατί ξαναγεννιέμαι”… Η αγκαλιά και η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη, μη θεωρήσουμε ότι μπορεί να αντικατασταθεί αυτό από το κινητό και την τεχνολογία, για αυτό απέχω και από το κινητό μου πολύ” ανέφερε ξεκαθαρίζοντας πως “Ο φόβος είναι καλό, ο τρόμος δεν είναι καλός και εμένα δε με έχει κυριεύσει ακόμα ο τρόμος”. 


Από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείπει και το θέμα των παρενοχλήσεων που έχει έρθει στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν έπεσα κάτι στην αντίληψή του.

“Eιμαι σε αυτόν τον χώρο 30 χρόνια, έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις… Είμαστε σίγουρα σύμφωνοι όλοι στο ότι αυτό, η βία, είναι κάτι κατακριτέο, μη γίνεται όμως ένας χαμός που δε βγάζουμε άκρη. 

Ο άνθρωπος βλέπει ότι θέλει να δει. Δεν έχω δει κάτι εγώ. Εγώ έχω μεγαλώσει σε μια εργατική φάση καριέρας, ήμουν με το κεφάλι κάτω και πήγαινα να κάνω τη δουλειά μου.. 

Είμαι άνθρωπος με πολύ κλειστό κύκλο, πως να ξέρω πράγματα; Δεν έχει έρθει κάποιος να μου πει κάτι… Σαφέστατα υπήρχε ο νόμος του δυνατού, το μεγαλύτερο όνομα που θα αποφάσιζε αλλά μέχρι εκεί…” είπε.

Στην πορεία της συζήτησης με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Γιώργος Μαζωνάκης αναφέρθηκε και στον παράδοξο τρόπο με τον οποίο κατάφερε να μπει στο καμαρίνι της Μαρινέλλας αλλά και την επική ατάκα που της είπε μόλις την είδα.

“Εγώ στα 7, στα 5, έλεγα ότι θέλω να γίνω τραγουδιστής. Μπορώ να σου πω, και σε παρακαλώ μη γελάσεις, στο Δημοτικό έδινα αυτόγραφα. 

Το ότι το κράτησα αυτό σε ένα επίπεδο και δεν παρανόησα οφείλεται στην πίστη μου. Ήμουν 13-14 όταν πήγα στο καμαρίνι της Μαρινέλας. Ήθελα να πάω για αυτόγραφο και είπα ψέματα ότι είμαι ανιψιός του κυρίου Τζιβιλίκα. 

Πάω πάνω και της λέω “Καλησπέρα, είμαι συνάδελφος” αποκάλυψε και συνέχισε,  “Ήμουν αποφασισμένος για αυτό το πράγμα. 

Εφηβικά χρόνια με την έννοια που φαντάζονται οι περισσότεροι δεν είχα… Ξεκίνησα να τραγουδάω μικρός, έκανα θέατρο, ήμουν πολυάσχολος αλλά όλα είχαν σχέση με αυτό που ήθελα να κάνω. Στρατιωτάκι κανονικό”. 

Ιδιαίτερη στιγμή, τα λόγια καρδιάς της μητέρας του Κλειούς, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να συγκινείται βαθύτατα.

“Η πρώτη λέξη του Γιώργου ήταν μαμ. Ήσυχο παιδί. Φορούσε κοστούμι, γραβάτα… Δεν ήθελε κανείς να του πειράζει τα ρούχα του, να του τα χαλάει… Το πρώτο τραγούδι που είπε ήταν όταν ήταν πέντε ετών και είπε το “Υπάρχω” του Καζαντζίδη, είχε πάρει ένα στυλ μεγάλου, δεν το περιμέναμε. 

Τότε καταλάβαμε ότι θα γίνει τραγουδιστής. Πήγαινε στο Λύκειο και δούλευε, τον άφηναν στο πίσω θρανίο να κοιμάται… Έφυγε από μικρός στις επαρχίες μόνος του.

Με τις αδερφές του δεν τσακώθηκε ποτέ, τις πρόσεχε. Του εύχομαι να είναι πάντα ο ίδιος, να μην αλλάξει ποτέ, να είναι πάντα όπως ήταν από παιδί μέχρι το τέλος” είπε η μητέρα του καλλιτέχνη με τον ίδιο χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του να αναφέρει, “Είμαστε πολύ δεμένοι. 

Είναι πολύ δύσκολο γιατί και στις δεμένες οικογένειες ο ένας μπαίνει στη ζωή του άλλου. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό κανενός να κάνει κάτι σε βάρος του άλλου ή να κάνει κάτι κακό στον άλλο”.

“Το πρώτο μαγαζί που έπιασα δουλειά ήταν κοντά στο σπίτι μου… Σταμάτησα μια μέρα και ζήτησα δουλειά, με έδιωξαν. Πήγαινα πρώτη Λυκείου. Τη δεύτερη φορά με ρώτησαν τι τραγούδια λέω… δε με πίστεψαν. 

Άρχισα να τραγουδάω και την τρίτη εβδομάδα είχε γίνει πρώτο όνομα στην ταβέρνα”… Δούλευα και το πρωί πήγαινα κατευθείαν στο σχολείο και ταυτόχρονα ήμουν στη θεατρική ομάδα. Στο σχολείο κοιμόμουν στο θρανίο, με κατανοούσαν όμως” εξομολογήθηκε.


Στη συνέχεια, θυμήθηκε πως αντέδρασε όταν του πρότειναν το πρώτο του συμβόλαιο.

“Όταν άκουσα για συμβόλαιο σκέφτηκα ότι νόμιζαν πως έχω λεφτά και θέλουν να μου τα φάνε… Πήρα το συμβόλαιο και τους είπα ότι θέλω να το δείξω στον δικηγόρο μου, δεν είχα δικηγόρο το είπα για να τους ψαρώσω. Το πήρα το έδειξα σε 2-3 ανθρώπους και μου λένε “είσαι μα@@@ας, πήγαινε υπέγραψε τώρα”. Και έτσι πήγα και υπέγραψα” είπε και συνέχισε ενθυμούμενος τις πρώτες του μέρες στο στρατό.

“Tις πρώτες 9 ημέρες τις πέρασα στο 914 στο Ψυχιατρείο της Πεντέλης. Εγώ είχα μια σοβαρή αγοραφοβία.

Με τοποθέτησαν εκεί μπας και πάρω την αναβολή. Δεν πήγε καλά αυτό και με έστειλαν στο στρατόπεδο. Δεν είχαμε πιρούνια, ήμουν μέσα σε κάγκελα, είχαμε συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου…”

Στην εκπομπή μίλησαν, επίσης, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, ο συνθέτης κι ερμηνευτής Γιώργος Σαμπάνης, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, αλλά και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.


Ο διαχρονικός ερμηνευτής μίλησε για την αγάπη του κόσμου που εισπράττει καθημερινά! 

Αμέτρητα μηνύματα στα social media τόσο για το «Mega Live Album» ένα live album ορόσημο για το ελληνικό τραγούδι, αφού περιλαμβάνει τραγούδια, αξεπέραστα στο χρόνο εδώ και δεκαετίες, αλλά και νέες, τεράστιες επιτυχίες του Γιώργου Μαζωνάκη, αλλά και για το album «Αγαπώ Σημαίνει» που η τεράστια επιτυχία του ενισχύεται κάθε μέρα, καταγράφοντας σπάνιο ρεκόρ στη σύγχρονη δισκογραφία, με τα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει ως single (10 στα 10) να κατακτούν τις κορυφαίες θέσεις στα ραδιόφωνα για πολλές εβδομάδες, τις πωλήσεις και την αγάπη του κόσμου!

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, μάλιστα, έδωσε δώρο στον Αντώνη Σρόιτερ το πρώτο βινύλιο που κυκλοφόρησε από τη σειρά μουσικών έργων “Hôtel Costes Presents…” , όπου πρωταγωνιστεί το νέο single Den Ime Ego (Δεν είμαι εγώ) feat. Γιώργος Μαζωνάκης. 

Το ιδιαίτερο αυτό τραγούδι είναι αποτέλεσμα της ανατρεπτικής συνεργασίας του Γιώργου Μαζωνάκη με το electronic/jazz ντουέτο Glacial, τον Κάρολο Μαυρογέννη και την Ελεάνα Βραχάλη και περιέχεται στο επερχόμενο ψηφιακό album και βινύλιο με τίτλο «Hardcore Lounge».

Ειδική μνεία έγινε και στην αποστολή ζωής του Γιώργου Μαζωνάκη «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», αλλά και στις live streaming συναυλίες του με γενικό τίτλο «ΕΥΧΗΣ 3ΡΓΟ». 

Μάλιστα, την Παρασκευή 26 Μαρτίου, στις 21:00, θα τραγουδήσει ζωντανά σε μία ξεχωριστή live streaming, διαδραστική συναυλία, αφιερωμένη στη δύναμη του μπουζουκιού!

Η 2η live streaming συναυλία έχει τίτλο «Ευαίσθητες χορδές. Ευλογημένα χέρια.» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, στις 21:00 ώρα Ελλάδας με την τιμητική συμμετοχή του μουσικοσυνθέτη και καθηγητή μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη!

H 2η πράξη της 3λογίας «ΕΥΧΗΣ 3ΡΓΟ» εμπνέεται από την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη «Μπουζούκι. 

Οι Ευαίσθητες Χορδές», η οποία έχει χαρακτήρα αποστολής ζωής για τον ίδιο, αποτελώντας μια ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο σύμβολο και, μάλιστα, παγκόσμιο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιώργος Μαζωνάκης: Η έντονη συγκίνηση για την οικογένειά του και οι αναμνήσεις από το ψυχιατρείο
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4532748524180881852
item