Η Μαρία Κορινθίου μεταμορφώθηκε σε… Μπουμπουλίνα: “Για μένα είναι το σημαντικότερο πρόσωπο της Επανάστασης”

Για την μεταμόρφωσή της σε Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα μίλησε η Μαρία Κορινθίου το πρωί της Τετάρτης στην Τατιάνα Στεφανίδου και το T-Live

Αφορμή για αυτή τη μεταμόρφωση στάθηκε η πρωτοβουλία της ηθοποιού και του συζύγου της να κάνουν ένα αφιέρωμα στους ήρωες της ελληνικής Επανάστασης με αφορμή την επέτειο των 200χρόνων που γιορτάζεται αύριο.

“Έμαθα για εκείνη, διάβασα, γνωρίζω. Η Μπουμπουλίνα είναι μια ιστορική φιγούρα για το Έθνος μας. 

Μια φιγούρα και μια προσωπικότητα πάρα πολύ δυνατή και έντονη που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μάχη της Επανάστασης και της ελευθερίας μας έπειτα από 400 χρόνια που ήμασταν υπόδουλοι. 

Άνθρωποι σαν την Μπουμπουλίνα – επειδή ήταν αρκετές γυναίκες τότε στην Επανάσταση- εκείνη βέβαια θεωρώ ότι ήταν η πιο σημαντική φιγούρα, ήταν αντράκι, ήταν μια γυναίκα που έδωσε όλη της την περιουσία για τον αγώνα και να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωή της ήταν όταν πια όλοι μαζί, μια μικρή ομάδα και μια πολύ μικρή χώρα αποφάσισαν να σηκωθούν και να πουν τέλος στην υποδούλωση. Την έχω πάει την Ισμήνη στις Σπέτσες και στο σπίτι της Μπουμπουλίνας.

Δες το βίντεο:



epirusblog.gr
5 of 5
Η Μαρία Κορινθίου μεταμορφώθηκε σε… Μπουμπουλίνα: “Για μένα είναι το σημαντικότερο πρόσωπο της Επανάστασης”
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5544839299681948220
item