Πρέβεζα: Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την προσπάθεια τηλεμετάδοσης μαθημάτων σε σχολεία της Φιλιππιάδας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την προσπάθεια που γίνεται ώστε στο 1ο και στο 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, να τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές αίθουσες, για να παρακολουθούν τα μαθήματα μαθητές και μαθήτριες από χωριά της Π.Ε. Άρτας, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Φιλιππιάδας.

Στην εν λόγω περίπτωση η λύση είναι απλή, παιδαγωγικά ορθή και μέσα στα πλαίσια που ορίζονται από τα νέα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας: κατ' εξαίρεση δυνατότητα μετακίνησης στους ελάχιστους μαθητές των χωριών αυτών προς τα Γυμνάσια Φιλιππιάδας. 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους εκπαιδευτικούς, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και επιτρέπεται να μετακινούνται από Π.Ε. σε Π.Ε. για τις ανάγκες της διδασκαλίας. Με τη λύση αυτή είναι σύμφωνοι και οι γονείς των μαθητών.

Ο Κλάδος των εκπαιδευτικών αποδέχτηκε την αναγκαιότητα της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας, παρόλα τα πρακτικά προβλήματα. 

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί στήριξαν και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Ας μην προσπαθούν κάποιοι να καπηλευτούν τις συνθήκες, προκειμένου να υιοθετηθούν πρακτικές παράνομες, αντιπαιδαγωγικές και επικίνδυνες για την εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Λελοβίτης Παναγιώτης Τσεκούρας Πέτρος

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την προσπάθεια τηλεμετάδοσης μαθημάτων σε σχολεία της Φιλιππιάδας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 229188862297900729
item