Σταϊκούρας: Δύσκολη περίοδος στο πεδίο της υγείας με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία Σταϊκούρας: Δύσκολη περίοδος στο πεδίο της υγείας με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταϊκούρας: Δύσκολη περίοδος στο πεδίο της υγείας με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία

Για περίοδο με σημαντικές δυσκολίες στο υγειονομικό και οικονομικό πεδίο μίλησε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για το μητροπολιτικό πάρκο στην περιοχή του Ελληνικού ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως παρά την μεγάλη πίεση που ασκεί η πανδημία, το εθνικό σύστημα παραμένει όρθιο.

Ο ίδιος παρουσιάζοντας την υπουργική τροπολογία για την διάθεση ποσού 500 χιλ ευρώ για αγορά 10 ασθενοφόρων υπενθύμισε πως σε σχέση με το 2019 έχουν γίνει 10.000 περισσότερες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, 12.000 μονιμοποιήσεις ιατρών και υπερδιπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ.

Παράλληλα, τόνισε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική αυξήθηκαν σε 389 από 229.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως «ως υπουργείο Οικονομικών είμαστε και θα είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί το υπουργείο Υγείας. Να στηρίξουμε εκτός προϋπολογισμού το ΕΣΥ. Απόδειξη των προθέσεών μας αποτελεί και η χρηματοδότηση των ατομικών τεστ χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες

Να σημειωθεί ότι το ποσό των 500 χιλ ευρώ που θα διατεθεί για την αγορά 10 ασθενοφόρων συγκεντρώθηκε από δωρεές 440 φυσικών και νομικών προσώπων».
epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Δύσκολη περίοδος στο πεδίο της υγείας με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2084242444022335064
Σχόλια
item