Φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποιος ζητά στον Τσίπρα να αποστρατεύσει Παππά, Πολάκη, Σκουρλέτη, Βούτση, Δούρου

Η δημοσκοπική καθίζηση, παρά τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και η ταύτιση του κόμματος με τα κινήματα των καταλήψεων ή υπέρ του εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, έφεραν γκρίνια στην Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με επικρίσεις στελεχών του.

Πράγματι, βολές προς την ηγεσία του κόμματος έριξε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος φάνηκε προβληματισμένος από το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κερδίζει σε ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. 

Ζήτησε, μάλιστα, από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε «μια ιδεολογική ανασύνταξη και έναν «προγραμματικό εξοπλισμό» δυναμικό», ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να διεκδικήσει «την πρώτη θέση στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν», όπως είπε, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πυρά προς την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε και ο δημοσιογράφος Γ. Λακόπουλος, ο οποίος διάκειται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρειάζεται αναβάθμιση πολιτικού προσωπικού. Ποιοι πρέπει να αποκλειστούν και ποιοι να έλθουν».

Ο δημοσιογράφος συμβουλεύει τον ΣΥΡΙΖΑ «να επιδιώξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όχι ως «Αριστερά», αλλά ως κεντρικός πολιτικός φορέας της Δημοκρατικής Παράταξης», όπως γράφει, προφανώς ανήσυχος μετά την ταύτιση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρομοκράτη Κουφοντίνα και τους αναρχικούς στα πανεπιστήμια.

Όπως γράφει, «για να του εμπιστευθούν οι πολίτες την εφαρμογή της πολιτικής του πρέπει να πείσει ότι έχει και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό», πριν τις εκλογές, και σημειώνει ότι «το πολιτικό προσωπικό που στελεχώνει σήμερα τα όργανα του κόμματος, από τα οποίο θα προκύψει κατά κύριο λόγο η μέλλουσα κυβέρνησή του πάσχει», υπάρχει υστέρηση στελεχών.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος κατονομάζει τα στελέχη που «έχουν καεί» ή «διώχνουν κόσμο», όπως λέει. «Μια χαρά άνθρωποι είναι. 

Δεν βαρύνονται με κάτι ποινικά επιλήψιμο. Αλλά πολιτικά έχουν αυτό-αχρηστευτεί και προκαλούν αποστροφή στη μερίδα του εκλογικού σώματος που μπορεί να δώσει την πλειοψηφία», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για τους «Παύλο Πολάκη, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, Ρένα Δούρου, Δημήτρη Παπαδημούλη, Ν. Βούτση και 3-4 ακόμη».

Ο δημοσιογράφος προτείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να στρατολογήσει προσωπικότητες με κύρος- δοκιμασμένα στελέχη προηγουμένων δημοκρατικών κυβερνήσεων – αναγνωρισμένους με κοινωνική αναγνώριση και διακριτή διαδρομή στη Δημοκρατική Παράταξη, όπως οι Ηλίας Μόσιαλος, Γιώργος Σωτηρέλης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Νίκος Κοτζιάς, Γιάννης Πανούσης, Χάρης Παμπούκης.


epirusblog.gr
5 of 5
Φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποιος ζητά στον Τσίπρα να αποστρατεύσει Παππά, Πολάκη, Σκουρλέτη, Βούτση, Δούρου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2150027888753288308
item