Βομβιστική επίθεση σε εκκλησία στην Ινδονησία: Δύο οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την βομβιστική επίθεση έξω από εκκλησία στην πόλη Μακασάρ της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι δράστες ήταν δύο, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα άτομο που έδρασε μόνο του και σκοτώθηκε.

Ο Άργκο Γιουγουόνο, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας ερευνά σε ποιο δίκτυο ανήκαν οι δράστες.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε ποιος μπορεί να ευθύνεται για την προφανή επίθεση ενώ δεν υπήρχε άμεση ανάληψη ευθύνης.

Η αστυνομία κατηγόρησε την τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος Τζεμάα Ανσουράτ Ντάουλα (JAD) για επιθέσεις αυτοκτονίας το 2018 εναντίον εκκλησιών και ενός αστυνομικού τμήματος στην πόλη Σουραμπάγια, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους.

Η πλέον αιματηρή επίθεση ισλαμιστών μαχητών στην Ινδονησία έγινε στο τουριστικό νησί του Μπαλί το 2002, όταν οι βομβιστές σκότωσαν 202 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι τουρίστες.

Ο Ντάνι Πομάντο, δήμαρχος του Μακασάρ, της μεγαλύτερης πόλης στο Σουλαουέζι, δήλωσε ότι η σημερινή έκρηξη θα μπορούσε να είχε προκαλέσει περισσότερα θύματα εάν είχε συμβεί στην κεντρική πύλη του ναού και όχι σε πλαϊνή είσοδο.

epirusblog.gr
5 of 5
Βομβιστική επίθεση σε εκκλησία στην Ινδονησία: Δύο οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1103114813739586742
item