Άρτα: Βγαίνει από το «βαθύ κόκκινο» η ΠΕ Άρτας

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και εντάσσεται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, από την Δευτέρα το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away). 

Επίσης, οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, θα λειτουργήσουν με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside). 

Για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click inside (ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοχαρτοπωλεία) ή click away (όλες οι υπόλοιπες), καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για όλες τις «κόκκινες περιοχές», από τις 07.00 έως τις 20.30, χωρίς εξαιρέσεις. 

Το ίδιο ωράριο ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 22-3-2021 στις 6 το πρωί.

Στην ίδια ενημέρωση, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε την χαλάρωση του lockdown, με τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο σε ολόκληρη την χώρα:

• Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.

• Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου

• Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης, ενθάρρυνση άσκησης σε εξωτερικούς χώρους

• Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη υποχρεωτικά με μάσκα και αποστολή SMS στον κωδικό 6.

• Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων με επίσκεψη τριών ατόμων -εκτός αν αφορά οικογένειες- με χρήση του κωδικού 6. Για τα πάρκα η μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

• Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

• Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Βγαίνει από το «βαθύ κόκκινο» η ΠΕ Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7746597059379479131
item