Κορωνοϊός -Σουηδία: Προς καθυστέρηση η χαλάρωση μέτρων κατά ένα μήνα Κορωνοϊός -Σουηδία: Προς καθυστέρηση η χαλάρωση μέτρων κατά ένα μήνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός -Σουηδία: Προς καθυστέρηση η χαλάρωση μέτρων κατά ένα μήνα

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να αναβάλει μια προγραμματισμένη χαλάρωση ορισμένων από τους περιορισμούς για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορωνοϊού κατά ένα μήνα περίπου καθώς η χώρα πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η Υπηρεσία είχε προτείνει την άρση στις 11 Απριλίου ορισμένων από τα περιοριστικά μέτρα, όπως η μείωση σε μόλις οκτώ άτομα του επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών στα θεματικά πάρκα, στις συναυλίες και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Η εξάπλωση της (πανδημίας) επιταχύνεται με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ως εκ τούτου προτείνει να μετατεθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν να ανοίξουν πάλι συγκεκριμένες δραστηριότητες μέχρι τις 3 Μαϊου με την προϋπόθεση ότι η κατάσταση με τα κρούσματα θα βελτιωθεί. 

Η Σουηδία έχει κυρίως βασιστεί σε εθελοντικού τύπου μέτρα για την επιβράδυνση της πανδημίας αλλά σταδιακά αύξησε τους περιορισμούς μετά την αύξηση του ρυθμού μόλυνσης προς το τέλος του περασμένου χρόνου.


epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός -Σουηδία: Προς καθυστέρηση η χαλάρωση μέτρων κατά ένα μήνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4164528666031524800
Σχόλια
item