Πρέβεζα: Όχι Από Την Αδελφότητα Κρανιωτών Πρέβεζας Στην Επιχειρούμενη Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών

Την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών  γύρω από τα  βουνά των Τοπικών Κοινοτήτων Θεσπρωτικού, Άσσου, Νικολιτσίου, Παπαδατών, Ριζοβουνίου, Πολυστάφυλλου, Κρανιάς, Βρυσούλας, Ρεματιάς, Σκιαδά) εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του  το Δ.Σ της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφαση πρόκειται για ένα τεράστιο βιομηχανικό έργο στα βουνά της Μικρής Λάκκας Σούλι και στα Δυτικά των Θεσπρωτικών Ορέων, με ελάχιστο οικονομικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά με τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική επιβάρυνση. 

Το Δ.Σ της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας καλεί την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Δήμο Ζηρού, το Δήμο Πρέβεζας (που εκπροσωπεί τις Τοπικές Κοινότητες Βρυσούλας, Ρεματιάς και Σκιαδά που κι σ’ αυτές θα υπάρχουν επιπτώσεις), να γίνουν μια γροθιά με την Επιτροπή Αγώνα που έχει συσταθεί και τους κατοίκους των παρακείμενων στα Θεσπρωτικά Όρη κοινοτήτων, κατά των ανεμογεννητριών και να αγωνιστούν ενάντια στην επιχειρούμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής μας. 

Επίσης το Δήμο Ζηρού και το Δήμο Πρέβεζας να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, με την συμβολή και υποστήριξη της Επιτροπής Αγώνα και των κατοίκων, για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας. 

Τέλος καλούν τους συγχωριανούς στους να αγωνιστούν στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα και των αρμόδιων φορέων, για να αποτρέψουν το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα που επιχειρείται στα βουνά της μικρής Λάκκας Σουλίου και την οικονομία  του τόπου.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Όχι Από Την Αδελφότητα Κρανιωτών Πρέβεζας Στην Επιχειρούμενη Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 9113746319889049493
item