Λινού για AstraZeneca: Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού Λινού για AstraZeneca: Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λινού για AstraZeneca: Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις αναστολές εμβολιασμών σε πολλές χώρες της Ευρώπης αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού ερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, και για το τι θα πρέπει να γίνει με όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού για το εμβόλιο, αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν.

«Αυτό είναι αλήθεια και ούτε και οι κυβερνήσεις ούτε οι οργανισμοί ξέρουν τι να κάνουν» επισήμανε. Έκανε λόγο για μια δύσκολη απόφαση, λέγοντας μάλιστα πως «είναι δύσκολο να συμβουλέψεις κάποιον αυτή τη στιγμή».

Αυτό που τόνισε η κ. Λινού είναι πως πρέπει να ζυγίσουν με τον κίνδυνο από το εμβόλιο με τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος τον ιό.

«Το όφελος είναι τόσο μεγαλύτερο, που θα έπρεπε να προχωρήσουμε» σημείωσε η ίδια με κάθε επιφύλαξη και ξεκαθάρισε πώς για το ζήτημα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ενώ υπογράμμισε πως «τα προβλήματα είναι λίγα, ελάχιστα μέχρι στιγμής».

Ωστόσο, τόνισε πώς τα περιστατικά με θρομβώσεις είναι ελάχιστα και σπάνια, δηλαδή 5 με 6 περιστατικά στο εκατομμύριο.

«Είναι σπάνιο και είναι ίσως το ίδιο σπάνια με αυτά που θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως και αυτό προσπαθούν να διερευνήσουν τώρα» εξήγησε η καθηγήτρια για να καταλήξει ότι «όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση και έχουν σχέση με το πηκτικό σύστημα».

epirusblog.gr
5 of 5
Λινού για AstraZeneca: Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1976061375069062730
Σχόλια
item