Η Ολλανδία ανέστειλε προσωρινά την χρήση του εμβολίου της Astrazeneca -Ακυρώθηκαν 43.000 ραντεβού Η Ολλανδία ανέστειλε προσωρινά την χρήση του εμβολίου της Astrazeneca -Ακυρώθηκαν 43.000 ραντεβού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Ολλανδία ανέστειλε προσωρινά την χρήση του εμβολίου της Astrazeneca -Ακυρώθηκαν 43.000 ραντεβού

Η Ολλανδία αποφάσισε να αναστείλει για προληπτικούς λόγους, έως τουλάχιστον τις 29 Μαρτίου, τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

Την απόφαση ανακοίνωσε χθες η ολλανδική κυβέρνηση εξηγώντας πως προχωρούν σε αυτή την απόφαση μετά από αναφορές για πιθανές σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές θα αναγκαστούν να ακυρώσουν 43.000 ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19 έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης, μετέδωσε αργά χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις πολλών άλλων χωρών, οι οποίες βασίζονται σε αναφορές από την Δανία και την Νορβηγία για σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο της Astrazeneca.

Η Νορβηγία, όπως η Ισλανδία και η Δανία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη την αναστολή χρήσης του εμβολίου, ενώ ακολούθησε η Βουλγαρία την Παρασκευή, η Ιρλανδία χθες και η Ταϊλάνδη που καθυστέρησε την εκστρατεία της.

Τρεις υγειονομικοί στη Νορβηγία που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής παρόμοια περιστατικά παρενεργειών στην Ολλανδία, ανέφερε το ολλανδικό υπουργείο, το οποίο ωστόσο συμβούλεψε τους ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα «απροσδόκητα ή/και άγνωστα» μετά από τρεις ημέρες.

Χθες η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων. 

Ο έλεγχος κάλυψε 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείται» το συγκεκριμένο εμβόλιο.


epirusblog.gr
5 of 5
Η Ολλανδία ανέστειλε προσωρινά την χρήση του εμβολίου της Astrazeneca -Ακυρώθηκαν 43.000 ραντεβού
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4826948745050833562
Σχόλια
item