Anya Taylor-Joy: Μιλάει για το πόσο άλλαξε η ζωή της μετά το The Queen's Gambit

Η πρωταγωνίστρια του The Queen's Gambit, Anya Taylor-Joy, σε μια αποκλειστική συνέντευξη με το Vanity Fair για το τεύχος Απριλίου, μίλησε για την επιτυχία του The Queen's Gambit και για το πώς κατάφερε μαζί με όλη την παραγωγή να ξαναφέρει το σκάκι στη μόδα.

«Συνηθίζαμε να αστειευόμαστε στο σετ ότι "κάναμε σέξι" το σκάκι», λέει η Taylor-Joy μετά τις πωλήσεις σετ σκακιού που σημείωσαν άνοδο κατά 125% τις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της σειράς στο Netflix.

«Δεν νομίζαμε ότι αυτό θα σκέφτονταν πραγματικά οι άνθρωποι», παραδέχτηκε. «Δεν νομίζω ότι μπορείς να είσαι λογικός άνθρωπος και να λες, "έχω αναζωογονήσει το παιχνίδι του σκακιού!"».

Η 24χρονη εξακολουθεί να επεξεργάζεται την επιτυχία της σειράς που είχε συντονίσει πάνω από 62 εκατομμύρια νοικοκυριά τον περασμένο χρόνο. «Νομίζω», διστάζει η Taylor-Joy, «πιθανότατα θα καταλάβω την επιτυχία σε περίπου πέντε χρόνια. Νομίζω ότι τότε θα είναι πιθανό να το συνειδητοποιήσω».

Αφού διάβασε με ενθουσιασμό το μυθιστόρημα του 1983 με το ίδιο όνομα, η Taylor-Joy γνώριζε ότι έπρεπε να «ρίξει» τον εαυτό της στο ρόλο. «Τη στιγμή που έκλεισα το βιβλίο, ήταν η συνειδητοποίηση του ότι," θα έπρεπε να δώσω σε αυτόν τον χαρακτήρα τόσο πολύ τον εαυτό μου για να πω την ιστορία σωστά"», μοιράζεται.

Με αυτό που πραγματικά συνδέθηκε ήταν το γεγονός ότι όχι μόνο κατάλαβε την Beth, αλλά κατάλαβε και τον εαυτό της καλύτερα μετά την ανάγνωση του μυθιστορήματος. «Τόσο η Beth όσο και εγώ, ειδικά ως παιδιά, ήμασταν εγγενώς μοναχικοί άνθρωποι που αναζητούσαν απεγνωσμένα έναν κόσμο και ένα μέρος όπου αισθανόμασταν ότι μπορούσαμε να συνεισφέρουμε, να είμαστε κάτι ή να μας καλωσορίσουν», εξηγεί η ηθοποιός. 

«Η Beth το βρήκε στο σκάκι και εγώ το βρήκα στην τέχνη. Δεν ένιωθα ότι άνηκα πουθενά ή ότι δεν είχα τίποτα πραγματικά να προσφέρω, έως ότου συμμετείχα σε μια ταινία για πρώτη φορά».

Ενώ είναι διαφορετικές, οι ομοιότητες μεταξύ των εμπειριών της Beth και της Taylor-Joy έγκειται στην «ανακάλυψη μιας βαθιάς αγάπης για κάτι που ξεπερνά μια ερωτική σχέση με ένα άλλο άτομο», εξηγεί.

Όταν δε ρωτήθηκε για την πιθανότητα μιας δεύτερης σεζόν του The Queen's Gambit; «Ποτέ μη λες ποτέ!».

Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

epirusblog.gr
5 of 5
Anya Taylor-Joy: Μιλάει για το πόσο άλλαξε η ζωή της μετά το The Queen's Gambit
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6474245258839456463
item