8 μυστικά που θα σε κάνουν να κοιμάσαι ήρεμα κάθε βράδυ

Ένας απολαυστικός ύπνος είναι η πηγή για την ισορροπία και την ευημερία μας. Αυτό υποστηρίζουν οι γιατροί παγκοσμίως και έχουν δίκιο.

Ο καλός ύπνος επηρεάζει άμεσα την ψυχική και σωματική mας υγεία. Mπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ενέργεια που έχουμε όλη την ημέρα, την παραγωγικότητα, τη συναισθηματική ισορροπία, ακόμη και το βάρος μας. 

Ωστόσο, πολλοί από εμάς «αγωνιζόμενοι» να κοιμηθούμε εύκολα τη νύχτα, όσο κι αν είμαστε κουρασμένοι.

Τι είναι όμως αυτό που μας κάνει να μην απολαμβάνουμε τον ύπνο μας σύμφωνα με τους ειδικούς;

Πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ενός καλού στρώματος (και καλό στρώμα είναι κάτι πολύ υποκειμενικό για τον καθένα από εμάς) οι λόγοι είναι πολλοί!

Εδώ όμως σου έχουμε 8 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ευχαριστιέσαι τον ύπνο σου καθημερινά και να μην ξυπνάς κουρασμένη:

1.Βεβαιώσου ότι το περιβάλλον της κρεβατοκάμαράς σου είναι κατάλληλο για ύπνο.

2.Διατήρησε μια σωστή θερμοκρασία ώστε να μην είναι ούτε πολύ κρύα, ούτε πολύ ζεστά μέσα στον χώρο σου. Χρησιμοποίησε κουρτίνες σκίασης για να αποκλείσεις οποιοδήποτε φως και για να κρατήσεις το υπνοδωμάτιό σου απαλλαγμένο από θορύβους.

3.Να ασκείσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε κάνει να καταναλώνεις ενέργεια, οπότε όταν το κεφάλι σου ακουμπά στο μαξιλάρι, θα κοιμηθείς γρηγορότερα.

4. Προσπάθησε να αποκτήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου. Να κοιμάσαι και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα (ναι, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα!). Έτσι θ' αποκτήσει το σώμα σου έναν φυσιολογικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης.

5. Σταμάτα να τρως και να πίνεις τουλάχιστον δύο ώρες πριν πας για ύπνο και ό,τι φας να περιορίζεται σ' ένα ελαφρύ γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να μην πηγαίνεις στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι και να μην ξυπνάς στη μέση της νύχτας για να πας τουαλέτα.

6.Πιες τον τελευταίο σου καφέ νωρίς το απόγευμα, καθώς η καφεΐνη μπορεί να σε τονώσει παραπάνω απ' όσο θέλεις.

7.Σταμάτα να χρησιμοποιείς κινητά (οθόνες γενικότερα) τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τον ύπνο. Αν θέλεις κάτι για να σε χαλαρώσει, διάβασε ένα βιβλίο!

8.Κάνε ένα ζεστό ντους, διαλογίσου για 10 λεπτά, ή κάνε γιόγκα. Θα δεις πόσο θα ηρεμήσεις!

epirusblog.gr
5 of 5
8 μυστικά που θα σε κάνουν να κοιμάσαι ήρεμα κάθε βράδυ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6485183852536985202
item