Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – Τι αλλάζει με τον κωδικό 6 στο 13033 Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – Τι αλλάζει με τον κωδικό 6 στο 13033 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – Τι αλλάζει με τον κωδικό 6 στο 13033

Στο μοντέλο «όχι άνοιγμα αλλά προσαρμογές στα μέτρα» θα κινηθεί η κυβέρνηση άμεσα, προσαρμόζοντας τη στρατηγική της σε χαλάρωση των περιορισμών που δεν θα έχουν όμως επιδημιολογική επιβάρυνση. 

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για να καταρτίσει το σχετικό «οδικό χάρτη», ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο κινείται στις εξής ράγες: τηρούμε τα μέτρα, ενισχύουμε το ΕΣΥ, διευρύνουμε τη συνεργασία με τους ιδιώτες.

Παράλληλα με στόχο την «ανάσα» στους πολίτες που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά από τις συνεχείς απαγορεύσεις και λόγω της βελτίωσης του καιρού, οι πολίτες θα μπορούν με μήνυμα στο 13033 και τον κωδικό 6 να κάνουν χρήση και του αυτοκινήτου, καθώς θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, καθώς θα καταργηθεί το πλαφόν των 2 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροιενώ τα Σαββατοκύριακα μετατίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 στις 21:00, όπως και τις καθημερινές, για να περιοριστούν οι συγχρωτισμοί και να διασπείρεται ο κόσμος καλύτερα στη διάρκεια της ημέρας.

Πρώτα τα κομμωτήρια, μετά το λιανεμπόριο

Βέβαιο θεωρείται ότι θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με αυστηρούς κανόνες και ραντεβού στις 22 Μαρτίου, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα.

Μία εβδομάδα μετά αναμένεται να ανοίξει και το λιανεμπόριο, με αποστολή μηνύματος στο 13032, τρίωρης διάρκειας, για παραλαβή εκτός καταστήματος.

epirusblog.gr
5 of 5
Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – Τι αλλάζει με τον κωδικό 6 στο 13033
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6674462989593833246
Σχόλια
item