Κι όμως αυτά τα 5 βασικά λάθη στο ντουζ καταστρέφουν το δέρμα

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουμε στο καθημερινό μας ντουζ που δεν φανταζόμαστε το αντίκτυπο που έχουν στο δέρμα μας. Μπορεί να είναι και οι αιτίες για τη πρόκληση της ξηρότητας στο δέρμα ή φαγούρας, ακόμα και ευαισθησίας σε λοιμώξεις.

Το νερό είναι πολύ ζεστό

Το καυτό νερό ξηραίνει το δέρμα και μπορεί μετά να προκαλέσει φαγούρα. “Αν δείτε ότι υπάρχουν πολλοί ατμοί στο μπάνιο τότε το νερό είναι πολύ ζεστό”, λέει η Melissa Piliang, MD, δερματολόγος στην Κλινική του Κλίβελαντ, προειδοποιώντας ότι το ζεστό ντους μπορεί να προκαλέσει έκρηξη του εκζέματος.

Χρησιμοποιείτε ένα σκληρό σαπούνι

Μπορεί να σας αρέσει αυτή η αίσθηση καθαρότητας που προέρχεται από το τρίψιμο του δέρματός σας με ένα σκληρό σαπούνι, αλλά αν έχετε την αίσθηση τσιμπήματος στο δέρμα από το σαπούνι σημαίνει ότι έχουν μειωθεί τα προστατευτικά φυσικά έλαια του σώματος, λέει η Melissa Piliang. Χωρίς αυτό το φυσικό φράγμα το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στους εξωτερικούς παράγοντες, όπως το ζεστό νερό.

Η Δρ Piliang συνιστά να μην χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά σαπούνια στο ντους αλλά προϊόντα με πρόσθετα ενυδατικά χωρίς άρωμα.

Δεν χρειάζεται να βάζετε πολύ σαπούνι και να τρίβετε το δέρμα σας

Τα μόνα μέρη του σώματος που χρειάζονται αρκετό πλύσιμο με σαπούνι ή αφρόλουτρο ή ειδικά καθαριστικά προίοντα είναι οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα. Το νερό κάνει τη δουλειά ακόμα και μετά από μια ιδρωμένη προπόνηση.

Εκτός από τα φυσικά έλαια, το δέρμα σας έχει “καλά” βακτήρια που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. Το τρίψιμο από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ένα πιο ήπιο σαπούνι, μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα σας από αυτά τα ευεργετικά βακτήρια που σας βοηθούν να προστατευθείτε από τις εκρήξεις της ακμής, του εκζέματος και της ξηρότητας.

Το ξυράφι είναι βρώμικο

Τα ξυράφια μαζεύουν βακτήρια από το δέρμα τα οποία στη συνέχεια αναπαράγονται αν το ξυραφάκι μείνει σε ένα υγρό και σκοτεινό ντους. Πρέπει να το ξεπλένετε με ζεστό ζεστό νερό πριν από κάθε χρήση γιατί διαφορετικά σε περίπτωση κοψίματος μπορεί να μολυνθεί η πληγή.

Επίσης θα πρέπει να το αλλάζετε πολύ συχνά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν το χρησιμοποιείτε στο καθημερινό ντους.

Περπατάτε ξυπόλητοι

Ακόμα και στο δικό σας μπάνιο θα πρέπει να φοράτε σαγιονάρες, όπως κάνετε στο γυμναστήριο ή το κολυμβητήριο για να μην αποκτήσετε κάποιο μύκητα στα νύχια.

epirusblog.gr
5 of 5
Κι όμως αυτά τα 5 βασικά λάθη στο ντουζ καταστρέφουν το δέρμα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2825100120003924237
item