Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 4.340 κρούσματα σήμερα – 741 οι διασωληνωμένοι και 72 νέοι θάνατοι Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 4.340 κρούσματα σήμερα – 741 οι διασωληνωμένοι και 72 νέοι θάνατοι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 4.340 κρούσματα σήμερα – 741 οι διασωληνωμένοι και 72 νέοι θάνατοι

ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 30/3 4.340 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 72. Στους 741 οι διασωληνωμένοι.

Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανικά νοσοκομεία αναστέλλουν τη χορήγησή του σε γυναίκες κάτω των 60 ετών

Νέες περιπέτειες για το εμβόλιο που ανέπτυξαν AstraZeneca και πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19. Η κυβέρνηση του Βερολίνου ανέστειλε πριν από λίγο την χορήγησή του για γυναίκες κάτω των 60 ετών, μετά τη διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων.

Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν προηγουμένως αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στη Γερμανία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Paul Ehrlich», αρμόδιο για τα εμβόλια στη Γερμανία, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 31 περιπτώσεις σπάνιας θρόμβωσης, έπειτα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Εννέα από τα περιστατικά κατέληξαν, ενώ με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, όλα αφορούν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών. Οι δύο άνδρες ήταν 36 και 57 ετών.

Σε αυτά τα στοιχεία παρέπεμψε πριν από λίγο και η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτζί, ανακοινώνοντας την αναστολή χρήσης του για την συγκεκριμένη κατηγορία, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité τόνισε ότι «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στη Γερμανία». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο Charité δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

Την προληπτική αναστολή χρήσης του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 55 ετών αποφάσισε σήμερα και το Νοσοκομείο Vivantes του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι η οδηγία αφορά κυρίως το προσωπικό του.

Σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν ήδη και νοσοκομεία στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου υπήρξαν μάλιστα και δύο περιστατικά θρομβώσεων. Μία 47χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ μία 27χρονη έχει στο μεταξύ αναρρώσει.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 4.340 κρούσματα σήμερα – 741 οι διασωληνωμένοι και 72 νέοι θάνατοι
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1662095459733763413
Σχόλια
item