Γιάννενα: Ανταποκρίθηκαν χθες οι Γιαννιώτες στο κάλεσμα ανοιχτής αιμοδοσίας 4 Διοργανώθηκε από τους «Paguristas» και τον Σύλλογο «Είμαστε Μαζί» Γιάννενα: Ανταποκρίθηκαν χθες οι Γιαννιώτες στο κάλεσμα ανοιχτής αιμοδοσίας 4 Διοργανώθηκε από τους «Paguristas» και τον Σύλλογο «Είμαστε Μαζί» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανταποκρίθηκαν χθες οι Γιαννιώτες στο κάλεσμα ανοιχτής αιμοδοσίας 4 Διοργανώθηκε από τους «Paguristas» και τον Σύλλογο «Είμαστε Μαζί»

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην χθεσινή αιμοδοσία που διοργάνωσαν η εθελοντική ομάδα των «Paguristas», μαζί με το Σύλλογο Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε Μαζί» και σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Στη δράση που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία, συμμετείχαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Σοροπτιμιστικός Σύλλογος, καθώς και ο «Πρωινός Λόγος».

Πολλοί Γιαννιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών (συγκεντρώθηκαν περίπου 55 φιάλες) αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης αίματος στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, λόγω και της πανδημίας.

Η χθεσινή αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή και υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτη Πρόεδρος του Συλλόγου «Είμαστε Μαζί», ενώ όσοι τη γνώριζαν καλά, έκαναν λόγο για ένα άτομο με βαθιά ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά και μια πραγματική αγωνίστρια μέχρι το τέλος.

Πρωτοβουλίες σαν και τη χθεσινή είναι αξιοθαύμαστες και ειδικά όταν βρίσκουν ανταπόκριση από τους πολίτες, δίνουν δύναμη σε εθελοντικές ομάδες και άλλες οργανώσεις να συνεχίσουν το σημαντικό κοινωνικό τους έργο. 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι δώρο ζωής για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη κι αυτό φαίνεται πως το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.

Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει στον «Π.Λ.» η Δέσποινα Παπαδοπούλου εκ μέρους των Paguristas, με αφορμή την χθεσινή αιμοδοσία, «κάθε εθελοντική πράξη είναι μία αισιόδοξη πράξη, δείχνει ότι πιστεύουμε στο αύριο, κι ότι θα είμαστε όλοι εδώ για να παλέψουμε πάλι για έναν καλύτερο κόσμο»!

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανταποκρίθηκαν χθες οι Γιαννιώτες στο κάλεσμα ανοιχτής αιμοδοσίας 4 Διοργανώθηκε από τους «Paguristas» και τον Σύλλογο «Είμαστε Μαζί»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9021296292805027451
Σχόλια
item