Παιδίατρος για το θάνατο του βρέφους 37 ημερών: Υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες Παιδίατρος για το θάνατο του βρέφους 37 ημερών: Υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παιδίατρος για το θάνατο του βρέφους 37 ημερών: Υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες

Εξαρση του κορονοϊού σε βρέφη και παιδιά διαπιστώνει ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μετά την τραγωδία του θανάτου του βρέφους 37 ημερών από κορονοϊό. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρέου επισήμανε ότι υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή ο ίδιος γνωρίζει 10 περιπτώσεις παιδιών, τα οποία είναι νεογέννητα -έως ενός μηνός- με COVID. Επιπλέον γυναίκα που γεννά σε 3 ημέρες τον ενημέρωσε ότι κόλλησε κορoνοϊό και τελικά θα γεννήσει σε νοσοκομείο COVID αντί για το μαιευτήριο που είχε επιλέξει.

«Αυτό το παιδί θα γεννηθεί με COVID. Αν δεν περάσει καθέτως όπως λέμε, όταν θα το πάρει αγκαλιά η μητέρα του για να το θηλάσει θα μολυνθεί», εξήγησε ο κ. Ανδρέου. Επισήμανε πως σύμφωνα με το αμερικανικό CDC στα 10.000 νεαρά άτομα τα τέσσερα καταλήγουν.

Ο παιδίατρος συμβούλευσε ότι πρέπει έγκαιρα, μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, να ζητούν βοήθεια οι ασθενείς εξηγώντας τις πέντε φάσεις της νόσου:

Η πρώτη είναι η ασυμπτωματική, η δεύτερη η ήπια, με κάποιες μυαλγίες και πυρετό, στην τρίτη ξεκινά η προσβολή οργάνων, δηλαδή πνευμονία, η τέταρτη είναι σοβαρή απαιτεί αναπνευστική βοήθεια και η κρίσιμη, το στάδιο όπου ο ασθενείς ουσιαστικά μπορεί να καταλήξει.

Συμβούλευσε τους ασθενείς να μην καθυστερούν να μεταβαίνουν στις δομές υγείας το έκτο 24ωρο συμπτωμάτων γιατί ο κόσμος λέει «θα μου περάσει» και η νοσηλεία του ξεκινά την όγδοη ή την δέκατη ημέρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Παιδίατρος για το θάνατο του βρέφους 37 ημερών: Υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8856621201261309708
Σχόλια
item