Δεν Ξέρω Με Τι Όπλα Θα Γίνει Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, Αλλά Ο 4ος Θα Γίνει Με Πέτρες Και Ρόπαλα. Αλμπερτ Αϊνστάιν Δεν Ξέρω Με Τι Όπλα Θα Γίνει Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, Αλλά Ο 4ος Θα Γίνει Με Πέτρες Και Ρόπαλα. Αλμπερτ Αϊνστάιν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δεν Ξέρω Με Τι Όπλα Θα Γίνει Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, Αλλά Ο 4ος Θα Γίνει Με Πέτρες Και Ρόπαλα. Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αλμπερτ Αϊνστάιν Γεννήθηκε στις 14 Μαρτη 1879

Γερμανός φυσικός, τιμημένος με Νόμπελ Φυσικής. Υπήρξε μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες στην ιστορία της ανθρωπότητας και άνοιξε νέους δρόμους στην επιστήμη.


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (Albert Einstein) γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1879 στο Ουλμ της Γερμανικής Αυτοκρατορίας από Εβραίους γονείς: 

τον επιχειρηματία Χέρμαν Αϊνστάιν (1847-1902) και την Παουλίνε Κοχ (1858-1920), μία αξιόλογη πιανίστρια, που έστρεψε από νωρίς τον γιο της στην κλασική μουσική. 


Σε ηλικία 5 ετών, ο μικρός Αλβέρτος ξεκίνησε μαθήματα βιολιού και μέχρι το τέλος της ζωής του δεν αποχωριζόταν το αγαπημένο του οργανο...


Το 1916 δημοσιεύει τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, που είναι μία διευρυμένη εκδοχή της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Σύμφωνα με τη νέα θεωρία, η ύλη προκαλεί καμπύλωση του χώρου. 


Η βαρύτητα δεν είναι δύναμη, αλλά αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα κινούμενα σώματα ακολουθούν τη συντομότερη οδό μέσα στον καμπυλωμένο χώρο. [....]


Τον Αύγουστο του 1939, με επιστολή του προειδοποιεί τον αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβελτ για τον κίνδυνο κατασκευής ατομικής βόμβας από τους Γερμανούς, που, όπως επισημαίνει, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα.


Μετά το τραγικό αποτέλεσμα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945), είπε στη γραμματέα του: 

«Καλύτερα να έκοβα τα χέρια μου, παρά να έστελνα εκείνο το γράμμα στον Ρούζβελτ». 


Από τότε, εκτός από το ερευνητικό του έργο, προσηλώθηκε στην υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης. 


Στις 11 Απριλίου 1955 υπέγραψε με τον Μπέρτραντ Ράσελ τη γνωστή δήλωση, με την οποία καλούσε τις κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεων να βρουν ειρηνικό τρόπο για την επίλυση των διαφορών τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Δεν Ξέρω Με Τι Όπλα Θα Γίνει Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, Αλλά Ο 4ος Θα Γίνει Με Πέτρες Και Ρόπαλα. Αλμπερτ Αϊνστάιν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4435940121099700944
Σχόλια
item