Πρέβεζα: Χωρίς μαθητικές παρελάσεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε Πρέβεζας Πρέβεζα: Χωρίς μαθητικές παρελάσεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Χωρίς μαθητικές παρελάσεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε Πρέβεζας

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την επανάσταση του 1821 και το πρόγραμμα του εορτασμού σε όλη την Επικράτεια για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου έχει διαμορφωθεί βάσει σχετικής ΚΥΑ με όλα τα οριζόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον κίνδυνο της διασποράς του κορoνοϊού.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη ανήμερα της Εθνικής Επετείου στην Πρέβεζα θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων και χωρίς την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Π.Ε Πρέβεζας στην πόλη της Πρέβεζας θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 11 το πρωί, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου και θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Γκόπη Όλγα εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Στη συνέχεια στις 11:30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Αμέσως μετά στις 12 ώρα όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνταν η παρέλαση η Φιλαρμονική Πρέβεζας "Ορφεύς" θα παιανίσει στους δρόμους της πόλης.

Στο Δήμο Πρέβεζας την ίδια μέρα στις 8μ.μ η Επιτροπή "ΠΡΕΒΕΖΑ 2021" θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επαναστάσεως του 1821.

Στην επετειακή ψηφιακή εκδήλωση θα μιλήσει ο συντοπίτης μας και πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Μιχαήλ Λουκάς, με θέμα: "Οι παράγοντες που οδήγησαν στην επανάσταση του 1821".

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, στη συχνότητα των 87,9 μεγακύκλων, στις 20:00 καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής "ΠΡΕΒΕΖΑ 2021" www.preveza2021.gr.

Στο Δήμο Ζηρού αύριο Πέμπτη θα τελεστεί Δοξολογία στις 10π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα στη Φιλιππιάδα, ενώ αμέσως μετά στις 10:45π.μ θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μπιζανομάχων.

Τέλος ο Δήμος Πάργας διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 18.30, με ζωντανή μετάδοση στην ιστοσελίδα του Δήμου Πάργας https://dimospargas.gr/1821-202

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
- Σπυρίδων Νούσης Εκπαιδευτικός - πρώην Δήμαρχος Πάργας
- Ζάκας Γρηγόριος Φιλόλογος - Συγγραφέας
- Δρ. Στανέλλος Στέφανος Νομικός
- Τζαβέλας Κωνσταντίνος Επιχειρηματίας -Απόγονος της οικογένειας των Τζαβελλαίων

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μπορούν να υποβληθούν ερωτήματα μέσα από την σελίδα του Δήμου στο facebook

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Χωρίς μαθητικές παρελάσεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3556418907395841339
Σχόλια
item