Πρέβεζα: Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 το Πράσινο Σημείο του Δήμου Πρέβεζας

Την ένταξη Πράσινου Σημείου στο Δήμο Πρέβεζας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 με προϋπολογισμό 615.000 χιλ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το Πράσινο Σημείο θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Πρέβεζας και αφορά στη δημιουργία των απαιτούμενων έργων υποδομής και στην προμήθεια εξοπλισμού.

Η δυναμικότητά του είναι 2.645 τόνοι ανά έτος και είναι χωροθετημένο στη ΒΙΠΕ. Θα αποτελέσει δε , τον κεντρικό οργανωμένο χώρο του Δήμου για την χωριστή συλλογή και αποθήκευση διακριτών ρευμάτων αστικών αποβλήτων, με σκοπό την προώθηση προς προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή και ανακύκλωση.

Πρόκειται ουσιαστικά για χώρο αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρησιμοποιημένων αντικειμένων και εξοπλισμού, π.χ χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό και έπιπλα), εν αναμονή υποβολής τους σε κάποια εργασία ανάκτησης ή επαναχρησιμοποίησης.

Το αντικείμενο του υποέργου που αφορά στα έργα υποδομής του Πράσινου Σημείου περιλαμβάνει την κατασκευή όλων των απαιτούμενων για τη λειτουργία του καθώς και παρεμβάσεις φύτευσης και άρδευσης, διαχείριση ομβρίων, προμήθεια εξοπλισμού κλπ.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 το Πράσινο Σημείο του Δήμου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3045499184875970615
item