Βρέθηκε απολιθωμένη πατημασιά 200 εκ ετών αρχαίου αστροναύτη, σύμφωνα με ισχυρισμούς από τα στοιχεία της ανάλυσης

Στο παρελθόν έγιναν -και γίνονται ακόμα- αμέτρητες αινιγματικές ανακαλύψεις που δείχνουν ότι οι άνθρωποι υπήρξαν στη Γη πολύ νωρίτερα από ό, τι οι ειδικοί προτείνουν. Άλλοι θεωρούν ότι ήταν αρχαίοι αστροναύτες…

Και στις δύο περιπτώσεις, οι θεωρίες αυτές που προκύπτουν από κάποια πολύ συγκειριμένα ευρήματα, προκαλούν το ανθρώπινο μυαλό και αμφισβητούν πολύ έντονα την ιστορία των πολιτισμών της Γης, όπως την μαθαίνουμε

Το αινιγματικό αντικείμενο ανακαλύφθηκε το 1917 και χρονολογείται στα 200 εκατομμύρια χρόνια

Η μικροφωτογραφική ανάλυση έδειξε πολύ ξεκάθαρα ότι έφερε μια μικρή ομοιότητα με ένα καλά κατασκευασμένο κομμάτι δέρμα, ραμμένο με το χέρι και ότι κάποτε φορέθηκε πιθανότατα από ένα πόδι, πιθανότατα ανθρώπινο. 

Οι φωτογραφίες έδειξαν πολύ καθαρά τα ράμματα. Σε ένα μέρος ήταν διπλοραμμένο ενώ η συστροφή του νήματος μπορούσε να φανεί καθαρά…

Αυτή η αινιγματική – και κάπως αμφιλεγόμενη – ανακάλυψη έγινε πριν από εκατό χρόνια από έναν υπάλληλο της Εταιρείας Μεταλλείων της Νεβάδα, που ονομάζεται Albert E. Knapp, τον Ιανουάριο του 1917.

Σε ένα άρθρο στο creationism.org βρίσκουμε μια επιστολή που γράφτηκε από τον κ. Knapp – τον ανασκαφέα που χρονολογείται από τον Ιανουάριο 15, 1917:

«Κατά την πτώση του λόφου η προσοχή μου προσελκύστηκε από τα απολιθώματα, τα οποία βρίσκονταν στην κορυφή των ορυκτών μεταξύ ορισμένων χαλαρών πετρωμάτων. 

Το πήρα και το έβαλα στην τσέπη μου για περαιτέρω εξέταση και σε μια τέτοια εξέταση κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα στρώμα από την πτέρνα ενός παπουτσιού που είχε τραβηχτεί από την ισορροπία της φτέρνας με αναρρόφηση. 

Ο βράχος ήταν σε εύπλαστη κατάσταση την εποχή εκείνη. Το βρήκα σε ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟ ΤΗΣ ΤΡΙΑΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, μια ζώνη της οποίας περνά μέσα από το τμήμα των λόφων».

Δηλαδή η ηλικία του πετρώματος μπορεί να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 220 εκατομμύρια χρόνια, άρα ανάλογη είναι και η χρονολολόγηση του απολιθώματος…

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Το αινιγματικό αντικείμενο τράβηξε την προσοχή αρκετών ερευνητών που ανυπομονούσαν να το αναλύσουν.

Το αντικείμενο έπεσε επίσης στα μάτια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς βρίσκουμε δύο αναφορές για την ανακάλυψη σε μια ιστορία της 19ης Μαρτίου 1922 στους New York Times:

«Θα ταίριαζε όμορφα σε ένα αγόρι δέκα ή δώδεκα ετών. Οι άκρες είναι τόσο λείες σαν να είναι φρεσκοκομμένες. 

Το εκπληκτικό  είναι αυτό που φαίνεται να αποτελεί μία διπλή γραμμή ραφής, η μία κοντά στην εξωτερική άκρη της σόλας και η άλλη περίπου στο ένα τρίτο της ίντσας μέσα στο πρώτο. [..] Η συμμετρία διατηρείται τέλεια σε όλη την έκταση».

Ανάλογη αναφορά εντοπίζεται και σε ένα άρθρο του W. H. Ballou της 8ης Οκτωβρίου 1922 στο Αμερικάνικο εβδομαδιαίο τεύχος της New York Sunday American με τίτλο: “Το μυστήριο της απολιθωμένης πατημασιάς”.

Παρόλα αυτά, τόσο από σκεπτικιστές όσο και από τα κατεστημένα ΜΜΕ, δεν λείπουν και κριτικές που αναφέρουν ότι οι διάφοροι ερευνητές προσφέρουν παραπλανητικές λεπτομέρειες σχετικά με την ηλικία του  ευρήματος.

Επίσης, ότι δεν πρόκειται για απολίθωμα κάποιου είδους παπουτσιού, αλλά για φυσική διάβρωση που δίνει αυτή την εντύπωση, όπως σε άλλες περιπτώσεις δίνουν εντύπωση οστών αλλά και γεωμετρικών σχημάτων.

Αλλά πως μπορούν να δικαιολογηθούν οι ραφές;

Όπως σημειώνεται στο βιβλίο God-Or Gorilla από τον McCann, Alfred Watterson, 1879-1931, το Ινστιτούτο Rockefeller διενήργησε μικροσκοπική φωτογραφία του «αποτυπώματος», που έδειξε ότι το εν λόγω αντικείμενο περιείχε την παρουσία δύο σειρών ραφής, περίπου 1/3 της ίντσας. 

Χώρια από την εμφάνιση εκατοντάδων λεπτών τρυπών μέσω των οποίων η κλωστή ήταν ραμμένη στο αποκαλούμενο «σόλα παπουτσιού». Δυστυχώς, δεν δημοσιεύθηκαν εικόνες μικροσκοπίας για την υποστήριξη οποιουδήποτε είδους ισχυρισμών.

Το Creationsim.org δηλώνει ότι οι μικροφωτογραφίες έδειξαν πολύ ξεκάθαρα ότι έμοιαζε με ένα καλά κατασκευασμένο κομμάτι δέρματος, ραμμένο με το χέρι και φορεμένο από ένα ανθρώπινο πόδι. 

Οι φωτογραφίες έδειξαν πολύ καθαρά τις ραφές. Σε ένα μέρος ήταν διπλοραμμένο και η συστροφή του νήματος μπορούσε να φανεί καθαρά. Το νήμα ήταν μικρότερο από ό, τι χρησιμοποιείται από τους υποδηματοποιούς του σήμερα.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν επίσης πολύ εντυπωσιακά, ότι στην πραγματικότητα, δεν αφορά παπούτσι κατασκευασμένο από άνθρωπο, αλλά από μία άγνωστη ράτσα αρχαίων αστροναυτών που κάποτε επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας.

Αλλά, το μυστήριο βαθαίνει ακόμα περισσότερο, την στιγμή που το αντικείμενο προς εξέταση, δεν υπάρχει πια… Υποστηρίζεται, λοιπόν, ότι η «εξαφάνιση» αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία…

Ότι και αν συνέβη στο απολιθωμένο αποτύπωμα, πλέον δεν μπορούν να διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες. Τα όποια συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει ο καθένας, όποια άποψη και αν υποστηρίζουν, βασίζονται στις παραπάνω φωτογραφίες και μόνο…

epirusblog.gr
5 of 5
Βρέθηκε απολιθωμένη πατημασιά 200 εκ ετών αρχαίου αστροναύτη, σύμφωνα με ισχυρισμούς από τα στοιχεία της ανάλυσης
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 9108009455715280461
item