Αναδρομικά κληρονόμων: «Ζεστό χρήμα» σε πάνω από 20.000 δικαιούχους – Πότε η επόμενη πληρωμή (vid)

Νέα πληρωμή είναι «προ των πυλών» καθώς τον ερχόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 2021 αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη

Επιπλέον, την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και τα αναδρομικά ποσά στους κληρονόμους δεύτερου βαθμού που αντιμετώπισαν δυσκολίες στην επεξεργασία των αιτήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο σημειώνεται, ότι την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 καταβλήθηκαν 13.079.642 ευρώ αναδρομικών σε 20.827 δικαιούχους – κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων χωρίς διαθήκη, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. 

Ειδικότερα, πρόκειται για πληρωμές όσων υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, η οποία παραμένει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις εκείνες που εμφανίζεται καθυστέρηση στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Σημειώνεται, ότι για όσους κληρονόμους έχουν καθυστερήσει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά,  θα πρέπει να γνωρίζουν πως το πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς μπορεί να γίνει δεκτό από τον ΕΦΚΑ μόνο στις εξής περιπτώσεις:

  • εάν ο αιτών είναι ενήλικος κάτοικος Ελλάδος το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 4 μηνών από τον θάνατο του συνταξιούχου και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών.
  • εάν ο αιτών είναι ανήλικος κάτοικος Ελλάδος το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 1 έτους από την ενηλικίωση του αιτούντα και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών.
  • εάν ο αιτών είναι ενήλικος κάτοικος Εξωτερικού το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 12 μηνών από τον θάνατο του συνταξιούχου και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών.

epirusblog.gr
5 of 5
Αναδρομικά κληρονόμων: «Ζεστό χρήμα» σε πάνω από 20.000 δικαιούχους – Πότε η επόμενη πληρωμή (vid)
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 896574571348857236
item