Προανακριτική Επιτροπή για Παππά: Μεταξύ 17 Μαρτίου και 1ης Απριλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια Προανακριτική Επιτροπή για Παππά: Μεταξύ 17 Μαρτίου και 1ης Απριλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προανακριτική Επιτροπή για Παππά: Μεταξύ 17 Μαρτίου και 1ης Απριλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια

Στο διάστημα μεταξύ 17 Μαρτίου με 1 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψηφοφορία επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά.

Η πρόταση αφορά στους χειρισμούς του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα περί προσπάθειας δημιουργίας ενός Μέσου που θα στήριζε την τότε κυβέρνηση. 

Για την υλοποίηση του σχεδίου, μάλιστα, φέρεται να είχαν επιστρατευτεί και κεφάλαια της λιβανέζικης εταιρίας CCC ύψους 3 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με τον επιχειρηματία δόθηκαν στη συνέχεια για τη δημιουργία της εφημερίδας Documento.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που καθορίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα, δίνεται περιθώριο ορισμένων ημερών προκειμένου- και εφόσον το επιθυμούν- 30 βουλευτές να ζητήσουν από τριμελές γνωμοδοτικό δικαστικό σώμα το νομικό έλεγχο των κατηγοριών. 

Στη συνέχεια και εντός του χρονοδιαγράμματος (17/3- 1/4), ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας θα ορίσει ειδική ημερήσια διάταξη όπου θα συζητηθεί η πρόταση. 

Μετά το πέρας δε της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία με μία κάλπη όπου ο κάθε βουλευτής θα σημειώνει «ναι», «όχι», «παρών», επί των 2 αδικημάτων (δωροληψία και παράβαση καθήκοντος) που περιλαμβάνει η πρόταση που έχει κατατεθεί. 

Για να δείχνει δεκτό το αίτημα σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής θα πρέπει να συμπληρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 θετικές ψήφοι).


epirusblog.gr
5 of 5
Προανακριτική Επιτροπή για Παππά: Μεταξύ 17 Μαρτίου και 1ης Απριλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5373881532064638369
Σχόλια
item