Η προφητεία του γέροντος Αμβροσίου για το πόσοι Έλληνες θα σωθούν από τα 10 εκατομμύρια

Η συγκεκριμένη προφητεία του Γέροντος Αμβροσίου ακούγεται παραγματικά αρκετά τρομακτική γι αυτό και επικρατεί μία σύγχυση σε αρκετό κόσμο.

Όμως, θα πρέπει να αναλογιστούμε το βάθος, γενικότερα των προφητειών.

Υπάρχουν πολύ παλιές αλλά και νεότερες προφητείες, για τις οποίες, επειδή δεν προσδιορίζουν ημερομηνίες και χρονιές, όσοι επιχειρούν να τις ερμηνεύσουν, προσπαθούν, συνήθως, να τις “κουμπώσουν” στο σήμερα, της κάθε φοράς που διακρίνεται ότι μπορεί να ταιριάζουν.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα φανερό, αν οι άνθρωποι που τις έκαναν είχαν κάποιο όραμα, κάποια ανώτερη ειδοποίηση για κάτι που ισχυρίζονται ότι θα συμβεί, ή αν απλά έκαναν κάποια πρόβλεψη με βάση τις εκτιμήσεις τους με την εποχή που έζησαν όταν τις διατύπωσαν.

Κατά συνέπεια, άλλες φαίνεται οι προφητείες να μας χαροποιούν και άλλες να μας τρομάζουν, άλλες να είναι δυσνόητες και άλλες να αγγίζουν το σήμερα της κάθε εποχής που οι ερμηνευτές τους προσπαθούν να τις προσαρμόσουν.

Το βέβαιο είναι, ότι πολλοί τις εμπιστεύονται και αναλόγως με το τι προβλέπουν, να μένουν αμέτοχοι στα μελλούμενα, χωρίς να προσπαθούν να τα αλλάξουν, επειδή η προφητεία είναι προφητεία και το “πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”.

Αφού, λοιπόν, το μέλλον δεν μπορεί να αλλάξει ή να το αλλάξουμε, γιατί να προσπαθήσουμε;

Πολλοί διαφωνούν με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης των προφητειών, και υποστηρίζουν ότι το μέλλον το διαγράφουμε μόνοι μας ή συλλογικά και ότι έκβαση των πραγμάτων μπορεί να αλλάξει, αν εμείς οι ίδιοι το αποφασίσουμε.

Ας δούμε, τώρα, τι λέει η προφητεία του Γέροντος Αμβροσίου όπως την είδαμε στο iellada.gr:

Από τα 10 εκατομμύρια Έλληνες τα 2 εκατομμύρια θα σωθούνε, γιατί κρατάνε. Γιατί, είδες τι μου λες; Δεν αλλάζεις πορεία όπως είσαι, μα να σου κόψουν το κεφάλι. Έτσι είναι τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων.

Αλλά τα 8, πού τα πήρε ο λύκος και τα έπνιξε, πού είναι; Και δεν ξέρεις τί διαφθορά υπάρχει μέσα στην Ελλάδα. Μέχρι αφαντάστου βαθμού καταστροφή ψυχική και σωματική».

diadrastika.com

epirusblog.gr
5 of 5
Η προφητεία του γέροντος Αμβροσίου για το πόσοι Έλληνες θα σωθούν από τα 10 εκατομμύρια
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1254294488692727303
item