Ανδρουλάκης: Εγκρίθηκε η πρόταση του για το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο Ανδρουλάκης: Εγκρίθηκε η πρόταση του για το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Εγκρίθηκε η πρόταση του για το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο

Με συντριπτική πλειοψηφία και υποστήριξη από όλες τις πτέρυγες εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ενίσχυση του rescEU, του οποίου ήταν εισηγητής ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τα μέλη της Επιτροπής, 73 ψήφισαν υπέρ της Έκθεσης του Έλληνα Ευρωβουλευτή, με μόλις 5 προερχόμενους από την ακροδεξιά να καταψηφίζουν και έναν να απέχει. 

Το νέο πλαίσιο που εγκρίθηκε ενδυναμώνει ουσιαστικά την πρόληψη με τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής λίστας διασυνοριακών κινδύνων, όπως οι πανδημίες ή τα πυρηνικά ατυχήματα, για τις οποίες τα Ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα.

Επίσης, όσον αφορά την αντιμετώπιση, προβλέπεται η δυνατότητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να μπορεί να αγοράζει η ίδια η Επιτροπή υλικό για το rescEU, ώστε να βοηθάει άμεσα τα Κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με μία καταστροφή.

Αυξάνεται επίσης η χρηματοδότηση στο 100% για την αγορά και συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων κάτι που αφορά άμεσα και τη χώρα μας.
androulakis_vot

epirusblog.gr
5 of 5
Ανδρουλάκης: Εγκρίθηκε η πρόταση του για το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8988704789088964254
Σχόλια
item