Αντιπτέραρχος Εrdoğan karakuş : Ότι όπλο και να βάλουμε στο Bayraktar…Το Ελληνικό T-6A Texan II θα τα καταρρίψει

Σύμφωνα με τον Τούρκο Αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και τον αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45   Ελληνικά αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτουν «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση.

Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη.

Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει ένα UAV  (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όπως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.

sportime.gr

Να επισημάνουμε σχετικά!

Η Ελλάδα, μετά την εμφάνιση όλο και περισσότερο τουρκικών drone Bayraktar στο Αιγαίο, αποφάσισε να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη απειλή.

Για αυτό το λόγο η Π.Α. θα προβεί στον οπλισμό των ελαφρών εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-6Α Texan II.

Το T-6A Texan II είναι ιδανικό για την κατάρριψη των τουρκικών UAV, αφού είναι πιο γρήγορα και πλέον δεν θα χρειάζεται να απογειώνονται F-16 όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Οι Τούρκοι φοβούνται επίσης πως με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ θα τοποθετηθούν νέα ραντάρ στα 20 Τ-6Α για να εντοπίζουν τα τουρκικά drone

Veteranos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Αντιπτέραρχος Εrdoğan karakuş : Ότι όπλο και να βάλουμε στο Bayraktar…Το Ελληνικό T-6A Texan II θα τα καταρρίψει
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2683176410017198150
item