«Αόρατα» τα Ελληνικά «Rafale F3-R» & για τους Τούρκικους S-400…(video)

Οι Κρυφοί άσσοι των «Rafale F3-R»  τα κάνουν «Αόρατα» τα μαχητικά ακόμη και για Τούρκικους  S-400 ,κάτι που έχουν αναγνωρίσει και  Τούρκοι αναλυτές που έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκική Πολεμική αεροπορί.

Ο  Υπέρυθρος αισθητήρας  (OSF)  που έχει στο ρύγχος του, επιτρέπει στο μαχητικό να εγκλωβίζει παθητικά τους εχθρικούς στόχους.

Δηλαδή πετάει με κλειστό ραντάρ, άρα είναι αόρατο για τα εχθρικά αεροσκάφη, εντοπίζει με τον αισθητήρα υπερήχων το εχθρικό σκάφος και βάλλει εναντίον του χωρίς μάλιστα ο πιλότος του να το γνωρίζει, καταρρίπτεται χωρίς να το καταλάβει.

Το επόμενο  σύστημα είναι το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA

Έχει δυνατότητα να παρακολουθεί και να εγκλωβίζει 40 στόχους την ιδία στιγμή, και μάλιστα έχει δυνατότητα να πλήξει τους οχτώ πιο επικίνδυνους ταυτόχρονα σχεδόν.

To συγκεκριμένο RADAR AESA. θα τοποθετηθεί στα υπο αναβάθμιση  στα μαχητικά F-16   σε VIPER  της ΠΑ…Κάτι που τα Τούρκικα F-16 λόγω των Κυρώσεων δεν θα τοποθετηθούν

Το ραντάρ ελέγχου πυρός Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA). προσφέρει τις ακόλουθες αναβαθμίσεις σε σχέση με τα δημοφιλή ραντάρ μηχανικής σάρωσης APG-66 & APG-68, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα F-16 παραμένουν λειτουργικά βιώσιμα για τις επόμενες δεκαετίες:

Αυτόνομη στόχευση ακριβείας σε όλα τα περιβάλλοντα

Yψηλής ευκρίνειας ευρεία απεικόνιση με χάρτες BIG SAR

Υψηλής ποιότητας παραγωγή συντεταγμένων

Καλύτερος εντοπισμός στόχου και μεγαλύτερο εύρος εντοπισμού

Ταχύτερη αναζήτηση και εντοπισμός στόχου

Ανίχνευση μικρότερων στόχων

Εντοπισμός πολλαπλών στόχων

Ισχυρή ηλεκτρονική προστασία (Α/Α και Α/G)

Παράλληλα, η σύζευξη δεδομένων (link 16) του επιτρέπει να διαμορφώνει μια ενοποιημένη εικόνα του πεδίου της μάχης την οποία μοιράζει σε όλες τις πλατφόρμες, στα F-16 Viper, στα επίγεια και ιπτάμενα ραντάρ, στις φρεγάτες που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να έχουν κλειστά ραντάρ και να παίρνουν εικόνα μόνο από το link.

Τέλος, το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra που «τυφλώνει» όχι μόνο τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας αλλά και εχθρικά μαχητικά.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι Τούρκοι ανησυχούν οτι ούτε F-16 χωρίς το RADAR AESA , αλλά και το radar  Έρευνας και Εγκλωβισμού των S-400 δεν έχουν την δυνατότητα του Εγκλωβισμού των σύγχρονων  RAFALE Rafale C F3-R που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν μετά την συγκεκριμένη  έκδοση των Ρωσικών S-400 

epirusblog.gr
5 of 5
«Αόρατα» τα Ελληνικά «Rafale F3-R» & για τους Τούρκικους S-400…(video)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6086871710184958017
item