Πρέβεζα: Παράσταση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού – Διανομέων Ν. Πρέβεζας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού – Διανομέων Ν. Πρέβεζας, ζητώντας μέτρα στήριξης του κλάδου .

Όπως αναφέρει η Επιτροπή η κατάσταση στον κλάδο για εκατοντάδες εργαζόμενους είναι εκρηκτική καθώς τόσο οι συνέπειες της κρίσης όσο και οι συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας φορτώνονται στους ίδιους τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα είναι με μηδέν ευρώ καθώς δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας αφού δεν συμπλήρωσαν τον αριθμό ενσήμων που απαιτεί κράτος και μεγαλοεργοδοσία».

Παράλληλα κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον ΟΑΕΔ και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ξεκαθαρίζοντας πως επιβάλλεται εδώ και τώρα να καταβληθεί έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς προϋποθέσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού – Διανομέων Ν. Πρέβεζας απαιτεί:
-Επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικά εργαζόμενους.
-Διασφάλιση εισοδήματος μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν. -Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσοι εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
-Να παρθούν σε κάθε χώρο δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας για να μην νοσήσουν (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κ.λ.π.)
-Καμιά αρνητική αλλαγή τους όρους και της συνθήκες δουλειάς, στα δικαιώματα, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
-Απαλλαγή των ανέργων από χρέη σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
-Μαζικά – δωρεάν τεστ στους χώρους δουλειάς.
-Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου, των κέντρων υγείας με ιατρικό – νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τη διεκδίκηση για τους εργαζόμενους του κλάδου, για όλα όσα έχουν ανάγκη.

Τέλος καλεί κάθε συνάδελφο τους , κάθε άνεργο του κλάδου να απευθυνθεί στην Επιτροπή Αγώνα στο εξής τηλέφωνο: 6945166905
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παράσταση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού – Διανομέων Ν. Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8760308582234367508
item