Έλλη Κοκκίνου: "Φυσικά και θα κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό! Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη"

Μια εξομολόγηση καρδιάς -και περισσότερο παρά ποτέ αφοπλιστική- κάνει η Έλλη Κοκκίνου στο YOU και μοιράζεται μαζί μας συναισθήματα και σκέψεις που βιώνει μέσα στον έναν χρόνο καραντίνας. 

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, μακριά από τις πίστες, κυκλοφορεί το νέο της cd από την Cobalt music και μας αφηγείται πώς περνάει μαζί με τον 13χρονο γιο της, Αλέξανδρο, εν μέσω πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά περιγράφει τη συναισθηματική της φόρτιση με τα καλλιτεχνικά γεγονότα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, πώς βίωσε η ίδια αλλά και το παιδί της την καταγγελία της κουμπάρας της, Τζένης Μπότση, και τι τη συμβούλεψε, γιατί επισκέπτεται ψυχολόγο - παιδοψυχολόγο, εάν της λείπει ο έρωτας και γιατί έχει να κάνει πολλά χρόνια σχέση.

Κρατάει χρόνια η γνωριμία μας αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω ξανακούσει τόσο εξομολογητική... Της το λέω και γελάει δυνατά... Η Έλλη είναι ένα μικρό παιδί στις αντιδράσεις της, που, όσο και να περνούν τα χρόνια, δεν μεγαλώνει... 

Παρά τα δύσκολα που περνάμε με τον Covid, εκείνη δεν το βάζει κάτω, δεν σκύβει το κεφάλι, συνεχίζει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και δημιουργεί, φτιάχνει τραγούδια και χαίρεται, ελπίζει ότι αύριο κάτι θα αλλάξει και προχωρά...

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Έλλης Κοκκίνου

Έλλη Κοκκίνου περιοδικό You

Ο καλλιτεχνικός κόσμος βιώνει, λόγω πανδημίας, ίσως την πιο δύσκολη περίοδο εδώ και έναν χρόνο επαγγελματικά, καθώς έχουν σταματήσει οι εμφανίσεις σας από παντού;

Σίγουρα περνάμε την πιο δύσκολη φάση μας. Εμείς αλλά και όσοι για παράδειγμα ασχολούνται με την εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα πράγματι έχουμε πληγεί περισσότερο, οι λιγότερο πληγωμένοι από τον χώρο μας είναι εκείνοι που δουλεύουν -και καλά κάνουν- στην τηλεόραση. \

Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να κάνουμε συναυλίες ούτε πέρυσι το καλοκαίρι, όπως ελπίζαμε. Έγιναν ορισμένες εμφανίσεις σε ανοιχτούς χώρους και όχι σε μικρά clubs, γιατί, όσο και εάν εμείς μειώσουμε το budget μας, τα μικρά μαγαζιά δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωντανές εμφανίσεις, λόγω των περιορισμών. 

Οι ανοιχτοί χώροι έχουν ελαχιστοποιηθεί, λόγω ηχορύπανσης, με αποτέλεσμα τα περισσότερα καλοκαιρινά μαγαζιά να είναι κλειστά. Ας ελπίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο.

Εσύ έχεις έναν λόγο παραπάνω να φοβάσαι με την πανδημία, γιατί, απ' όσο ξέρω, ανήκεις και στις ευπαθείς ομάδες...

Ανήκω όντως στις ευπαθείς ομάδας και φοβάμαι αρκετά. Δεν σου κρύβω ότι είχα τρομοκρατηθεί και κάποια στιγμή αρνιόμουν να δω ειδήσεις, γιατί με έπιανε πλάκωμα στο στήθος, ειδικά όταν έδειχνε τον κόσμο στις εντατικές διασωληνωμένο και άκουγα τον ήχο των μηχανημάτων στην εντατική. 

Επειδή έχω βιώσει την εμπειρία της εντατικής, τους πρώτους μήνες έβλεπα εφιάλτες.

Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πώς είναι το να μην μπορείς να πάρεις ανάσα και να μην ξέρεις αν θα ζήσεις το επόμενο λεπτό, εύχομαι να μη συμβεί σε κανέναν.

Θυμώνω πάρα πολύ με εκείνους που έχουν άρνηση σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι ανατριχιαστικό το να μην ξέρεις εάν θα ζήσεις το επόμενο δευτερόλεπτο.

Σου συνέβη αυτό;

Το 2001, έκανα εσπευσμένα εισαγωγή στην εντατική με πνευμονία, λοίμωξη αναπνευστικού και πνευμοθώρακα. Όλα αυτά ξεκίνησαν με ένα απλό κρύωμα.

Ξέρεις τι είναι να ασφυκτιάς και να μην αντέχεις άλλο; Ήμουνα έτοιμη για διασωλήνωση, έχοντας 185 παλμούς το λεπτό. 

Οι γιατροί φοβήθηκαν μη με προδώσει η καρδιά μου, ευτυχώς όμως, επειδή έκανα για χρόνια πολλή γυμναστική, λόγω καλής φυσικής κατάστασης, η καρδιά μου άντεξε.

Άρα έχεις ανατριχιαστικές εικόνες...

Σαφώς και έχω. Την περίοδο της εγκυμοσύνης, ούσα τριών μηνών έγκυος, με είχε πιάσει δύσπνοια, μου έβγαζαν τους ορούς και πήγαινα στον γυναικολόγο για υπερηχογράφημα.

Θυμώνω με αυτούς που τα παίρνουν όλα αψήφιστα, θυμώνω που κάνουν πάρτι και δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω μας. Περιμένουμε να περάσει η πανδημία για να ξαναμπούμε στη φυσική ροή της ζωής μας, να πετάξουμε τις μάσκες, να χαμογελάσουμε, να ξαναγκαλιαστούμε.

Το εμβόλιο θα το κάνεις;

Φυσικά και θα το κάνω. Αντιλαμβάνομαι πως οτιδήποτε καινούριο έχει ανησυχία, άγχος και αβεβαιότητα. Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη, άλλωστε κάθε χρόνο κάνω και το αντιγριπικό. 

Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, είναι δικαίωμά του, απλά θα πάρει τα ρίσκα του, όπως και εγώ θα πάρω τα δικά μου. 

Όταν είχα τον παιδικό σταθμό, υπήρχαν κάποιοι γονείς που δεν ήθελαν να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους, ρώτησα τότε την παιδίατρο πώς να το χειριστώ και μου είπε ότι τα παιδάκια που έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν κανέναν κίνδυνο, άρα είναι καθαρά ευθύνη των γονιών για όποιους κινδύνους διατρέχουν τα παιδιά τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Έλλη Κοκκίνου: "Φυσικά και θα κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό! Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη"
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2730366644932159989
item