Γιάννενα: Οι ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων μέσα από έναν φωτογραφικό διαγωνισμό Γιάννενα: Οι ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων μέσα από έναν φωτογραφικό διαγωνισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων μέσα από έναν φωτογραφικό διαγωνισμό

«Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» ήταν το θέμα του φωτογραφικού διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και χθες ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των 30 καλύτερων φωτογραφιών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (στα παλιά σφαγεία), με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης απένειμε τα βραβεία και τους επαίνους (τρεις φωτογραφικές μηχανές και τρεις εξωτερικούς σκληρούς δίσκους) στους δημιουργούς των έξι καλύτερων φωτογραφιών επί συνόλου 243 που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό.

Αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όλες και όλους όσοι πήραν μέρος στην καλλιτεχνική πρόκληση, προβάλλοντας, όπως είπε, «η καθεμία και ο καθένας, με τη δική τους προσέγγιση, τις ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων», ο κ. Λώλης πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Κατά κάποιο τρόπο, αυτό το πολύ ενδιαφέρον υλικό των δεκάδων φωτογραφιών που παρουσιάστηκαν, αποτελεί και μία ιστορική καταγραφή της σημερινής καθημερινότητας στην περιοχή μας, ένα αξιοθαύμαστο αποτύπωμα στο χώρο και το χρόνο. 

Όπως και να ‘χει, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας, ιδίως σε μία τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, είναι σημαντική προσφορά –κι εμείς ως τέτοια την αναγνωρίζουμε…».

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι «η Δημοτική Αρχή και το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος για μία βιώσιμη και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη στην πόλη, όταν επιστρέψουμε στην περίοδο της λεγόμενης ‘‘κανονικότητας’’…».

Οι διακριθέντες

Το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό έλαβε ο Στράτος Γκότζιος, το 2ο ο Θεόδωρος Παπατρέχας και το 3ο η Ζωή Χήτου. Αντιστοίχως, τους επαίνους έλαβαν η Ευτυχία Τρομπούκη, ο Απόστολος Νούτσος και ο Ιωάννης Σταμάτης.
Επίσης, επιλέχθηκαν επιπλέον 24 φωτογραφίες, οι οποίες, μαζί με τις έξι καλύτερες, θα εκτεθούν το επόμενο διάστημα διαδικτυακά -μέσω της προβολής slideshow- και, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, σε φυσικό εκθεσιακό χώρο του δήμου.

Μία φωτογραφία από την κάθε συμμετέχουσα και τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, με τα πλήρη στοιχεία της/του δημιουργού, σε ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών (travelioannina.com) και στα social media που διαθέτει (Facebook, Twitter, Instagram), αλλά και στην ιστοσελίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (pkdi.gr).

Οι επιπρόσθετες 24 φωτογραφίες ανήκουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, στους: Μιχαήλ Βακάρο, Θύμιο Μάντζιο, Ιωάννη Μπενέκο, Γεωργία Σκοπούλη, Θεόδωρο Τσιάτση, Άγγελο Μητσόπουλο, Φώτη Σάρρα, Γιώτα Σιώμου, Νίκη Ράτσικα, Γεώργιο Λούπα, bill pappa, Κατερίνα Ελευθεριάδου, Χρόνη Πέγκα, Δημήτρη Ζωγράφο, Ιωάννη Συρμακέση, Γεώργιο Αγγέλη, Πανταζή Τουφίδη, Ναυτικό Όμιλο, Κωνσταντίνο Μαντζιαρόπουλο, Βασίλη Πατερούση, Αντώνη Βαράκα, Γεώργιο Γαράφα, Δημήτρη Τσιάλο και Αλέξανδρο Καραπάνο.

Στην χθεσινή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν από το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου, ο Αιμίλιος Νέος, ο εκπαιδευτής φωτογραφίας Παναγιώτης Τσιγκούλης εκ μέρους της καλλιτεχνικής επιτροπής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Παπαγεωργίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων μέσα από έναν φωτογραφικό διαγωνισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7622520820133135817
Σχόλια
item