Πρέβεζα: Η "Ανάπτυξη Τώρα" για τα Ιαματικά λουτρά

Με ιδιαίτερο προβληματισμό η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” παρακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες Δημάρχους σε όλη τη χώρα να καταγγέλλουν την προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού να υφαρπάξει τη δημοτική περιουσία όσων Δήμων διαθέτουν ιαματικές πηγές στα διοικητικά τους όρια, μέσω του σχεδίου νόμου για τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)”.

Υπάρχουν επίσης ρεπορτάζ στον τοπικό Τύπο για τα ζητήματα αυτά.

Η θέση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Αναπτυξη Τώρα” είναι ξεκάθαρη για το θέμα αυτό, καθώς και ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), του οποίο ο Δήμος είναι μέλος, έχει εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης του σχετικού σχεδίου νόμου.

 Αναμφίβολα διαχρονικά οι ευθύνες των δημοτικών αρχών είναι μεγάλες για τη μη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Πρέβεζας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δε το συζητάμε αυτό...

Όμως:

Την ώρα που το έργο «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1.383.000,00 € με ΦΠΑ, στο πλαίσιο του «Thematic Routes and Networks -TheRout_Net» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα - Ιταλία 2014 – 2020», είναι σε εξέλιξη βάσει του προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν είναι δυνατό ως Δήμος Πρέβεζας να μην αντιδράσουμε.

Καλούμε το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να φέρει το θέμα άμεσα για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρξει ομόφωνη -αν είναι δυνατόν- καταδίκη.

Καλούμε το Δήμαρχο να συντάξει επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να ζητά να μην ισχύσει η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού για αφαίρεση αρμοδιοτήτων επί της δημοτικής περιουσίας.

Για μια φορά ας ξεχάσει το “κομματικό κοστούμι” και ας υπηρετήσει την ψήφο του λαού της Πρέβεζας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Ως Δήμος Πρέβεζας δεν είμαστε ούτε χειροκροτητές ούτε κλακαδόροι.

Έχουμε αξιοπρέπεια, περηφάνια και βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον των δημοτών.

Γραφείο Τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η "Ανάπτυξη Τώρα" για τα Ιαματικά λουτρά
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6628489696443753499
item