Μήπως ο σύντροφός σας ακυρώνει τα συναισθήματά σας; Μήπως ο σύντροφός σας ακυρώνει τα συναισθήματά σας; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μήπως ο σύντροφός σας ακυρώνει τα συναισθήματά σας;

Δεν είναι κρυφό ότι οι άνδρες συχνά αντιπαθούν τις συζητήσεις για τη σχέση τους ή δείχνουν να δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα συναισθήματα της συντρόφου τους.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η δυσκολία στην επικοινωνία μπορεί να γίνει τοξική, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια της ψυχολογικής κακοποίησης ή του gaslighting.

Πάντα έχει τον τελευταίο λόγο

Ακούει τι έχει να του πείτε, όμως είναι πάντα εκείνος που λαμβάνει την τελική απόφαση – ακόμη και αν ξέρει ότι σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Αυτό δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η άποψή σας. Απλώς θέλει να σας δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι εκεί για εσάς.

Διαφωνεί με τα συναισθήματά σας

Σας λέει ότι αποκλείεται να είστε στ’ αλήθεια θυμωμένη μαζί του, επιμένοντας ότι εκείνος είναι άψογος. Ωστόσο, σε κάθε ανθρώπινη σχέση, ποτέ δεν αποφασίζουμε εμείς για το πώς αισθάνεται ο άλλος με τη συμπεριφορά μας.

Περιγράφει τα συναισθήματά σας

Εδώ περνάμε στη σφαίρα του gaslighting. Για παράδειγμα, του λέτε ότι είναι αγενής απέναντί σας, και εκείνος σας απαντά ότι στην πραγματικότητα απλώς είστε ευερέθιστη εξαιτίας της καραντίνας.

Σας λέει πώς πρέπει να νιώθετε

Του εξηγείτε ότι έχετε ενοχληθεί που σας μίλησε άσχημα μπροστά στους φίλους του, κι εκείνος σας λέει ότι θα έπρεπε να χαίρεστε που σας συμπεριλαμβάνει στις βόλτες με την παρέα του αντί να θυμώνετε με ένα απλό αστείο.

Σας αγνοεί

Οι συζητήσεις σας δεν είναι ακριβώς συζητήσεις, καθώς αφού του εκθέσετε τους προβληματισμούς σας, εκείνος απλώς σας ρωτάει αν τελειώσατε και φεύγει από το δωμάτιο.

Τα ρίχνει όλα σε σας

Τίποτα δεν είναι δικό του λάθος. Αντιθέτως, όλα είναι προϊόν της δικής σας υπερευαισθησίας. Από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει κανένα πραγματικό πρόβλημα, δεν βλέπει και την ανάγκη να το συζητήσετε.

Είναι απαξιωτικός

Όχι απλώς δεν σας ακούει, αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να σας τονίσει ότι αυτό που του λέτε είναι ανούσιο ή παιδιάστικο. Με άλλα λόγια, όποτε τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε για κάτι, εκείνος σας μειώνει.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Μήπως ο σύντροφός σας ακυρώνει τα συναισθήματά σας;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4769611938040752173
Σχόλια
item