Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Σε υψηλά ποσοστά ο εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών

Το ποσοστό εμβολιασμού των ιατρών του νοσοκομείου βρίσκεται στο 84% και το αντίστοιχο στο υπόλοιπο προσωπικό πλησιάζει το 70% – Ψηλά και τα ποσοστά της πόλης, καθώς μέχρι και την Πέμπτη είχαν γίνει 8.675 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.397 αφορούν στη δεύτερη δόση του εμβολίου

Σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά βρίσκεται σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αναφορικά με τη συμμετοχή του υγειονομικού προσωπικού συνολικά στον εμβολιασμό. Σε αντίθεση με άλλα δημόσια νοσοκομεία, το ΠΠΓΝΙ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη χώρα στον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι και χθες το μεσημέρι, είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 1.655 υγειονομικοί του νοσοκομείου, εκ των οποίων και με τη δεύτερη δόση οι 1.533, με τη διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ποσοστό εμβολιασμού των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκεται στο 84% και το αντίστοιχο στο υπόλοιπο προσωπικό πλησιάζει το 70%. Εκτός από τους υγειονομικούς όμως στο ΠΓΝΙ και στο εμβολιαστικό του κέντρο συνεχίζεται καθημερινά, ο εμβολιασμός και πολιτών, αλλά και ενστόλων, από τις δόσεις εμβολίων που μένουν προσωρινά αδιάθετες.

Έτσι, έχουν εμβολιαστεί συνολικά 308 ένστολοι, 326 ιδιώτες γιατροί και 983 άτομα από τον γενικό πληθυσμό ηλικίας άνω των 80 ετών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, Γιώργος Φλούδας, ανέφερε πως υπάρχει υψηλό ποσοστό ανταπόκρισης και ευαισθητοποίησης των υγειονομικών, αλλά μπορεί να αυξηθεί κι άλλο, απευθύνοντας έκκληση στο προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί να το πράξει άμεσα.

«Επειδή όμως υπάρχει ο κίνδυνος του τρίτου κύματος θα πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και κυρίως να αυξηθεί πολύ ο αριθμός των rapid tests στο νοσοκομείο και φυσικά να γίνει πιο αυστηρός ο έλεγχος και η φύλαξη σε όλους όσοι εισέρχονται στο νοσοκομείο», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

Ψηλά και τα Ιωάννινα

Παράλληλα και σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, στη γενική λίστα των εμβολιασμών που ενημερώνεται αργά το απόγευμα καθημερινά, η περιοχή των Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 8η θέση στη χώρα, πίσω από τρεις τομείς της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Αχαΐα και το Ηράκλειο.

Μέχρι και την Πέμπτη στα Ιωάννινα είχαν γίνει 8.675 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.397 αφορούν στη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Την ίδια στιγμή, η εικόνα στις κλινικές ΜΕΛ και στη ΜΕΘ covid αντίστοιχα στο ΠΓΝΙ είναι σαφώς βελτιωμένη το τελευταίο δίμηνο, και προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποια πίεση. Χθες το πρωί στις ΜΕΛ νοσηλεύονταν 13 ασθενείς και στη ΜΕΘ covid μόλις δύο.

Διαμαρτυρία

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας στο μεταξύ πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Φεβρουαρίου με βασικά αιτήματα διεκδίκησης την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως όμως και τη μονιμοποίηση των ιατρών που έχουν προσληφθεί το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

Τέλος, ο κ. Φλούδας εξέφρασε για μία ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός, ότι ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε Σώμα το ΔΣ του ΠΓΝΙ, όπως επίσης και το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Σε υψηλά ποσοστά ο εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7489711093426517556
item