Τουρκία: Ενοχλημένη με την απόφαση του Κοσόβου να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Στη σύναψη διπλωματικών σχέσεων προχώρησαν τη Δευτέρα το Ισραήλ και το Κόσοβο, με στόχο να αυξήσουν τη συνεργασία στην πολιτική, την οικονομία, το εμπόριο, την τεχνογνωσία τον πολιτισμό και άλλους τομείς.

Παράλληλα, το Κόσοβο δεσμεύτηκε να ανοίξει την πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Είναι κατανοητό ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Ισραήλ δημιουργήθηκαν κατόπιν συμφωνίας που υπεγράφη χθες και ότι στο πλαίσιο αυτό το Κοσσυφοπέδιο δεσμεύτηκε να ανοίξει την Πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ.

Η δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών που εγκρίθηκαν σχετικά με αυτό το θέμα.

Είναι σαφές ότι οποιοδήποτε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα εξυπηρετήσει τον παλαιστινιακό σκοπό και θα υπονομεύσει το όραμα μιας λύσης δύο κρατών».

Ανάλογη θέση είχε εκφράσει η Τουρκία και για την απόφαση της Σερβίας να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Ενοχλημένη με την απόφαση του Κοσόβου να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 483085895207628409
item