Σιένα: Μια πόλη-μουσείο στην καρδιά της Τοσκάνης! (βίντεο)

Είναι χωρίς υπερβολή η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης, που μοιάζει να έχει παγώσει στον χρόνο! 

Μια πόλη-μουσείο στην καρδιά της Τοσκάνης που έχει να αποκαλύψει στους επισκέπτες της πολλά γοητευτικά μυστικά! Ελάτε να γνωρίσουμε την πανέμορφη ιταλική Σιένα!

Την μεσαιωνική Σιένα της Ιταλίας (ιταλ. Siena)  θα την βρείτε να “στέκει” αγέρωχη σε υψόμετρο 322 μέτρων! 

Πρόκειται για την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Τοσκάνης που μοιάζει να χει παγώσει στον χρόνο, το ιστορικό της κέντρο, δε, από το 1995, ανήκει απολύτως δικαιολογημένα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

Οπότε δικαιολογημένα είναι στην ουσία μια πόλη-μουσείο για τους επισκέπτες της.

σιένα ωραιότερη μεσαιωνική πόλη παραδοσιακά σπίτια

Είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η καθεμιά από αυτές  έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. 

Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που δεν οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη!

Μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιράς της είναι οι άνθρωποί της, φιλόξενοι, ξέγνοιαστοι και σε πιο “ήρεμους” χρόνους σε κάνουν να χαμογελάσεις και χαλαρώσεις σε ένα αληθινά παραμυθένιο σκηνικό, που νιώθεις… ότι από σε στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί στα καλντερίμια του κάποιος ιππότης αναζητώντας την πριγκίπισσά του!

Σιένα ωραιότερη μεσαιωνική πόλη πλατεία από ψηλά

Τι θα δείτε

Στην κεντρική της πλατεία θα δείτε κόσμο να κάθεται καταγής και να απολαμβάνει τον ιταλικό ήλιο ή να επιλέγει κάποιο από τα καφέ ή εστιατόρια για να ξεκουραστεί… Επίσης, θα βρείτε το Palazzo Pubblico και τον Torre del Mangia, έναν πύργο με 300 σκαλιά και θέα στις στέγες της πόλης…

Ο Καθεδρικός ναός της Σιένα, το Duomo αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής. Μην μείνετε στο εξωτερικό του, επισκεφθείτε και το εσωτερικό που είναι εξίσου εντυπωσιακό! Μέσα θα συναντήσετε έργα του Donatello, Bernini και Michelangelo!!!

Σιένα ωραιότερη μεσαιωνική πόλη πανοραμική από ψηλά

Τα τοπικά bars είναι πολύ χαριτωμένα ενώ η κουζίνα της Τοσκάνης είναι απίθανη και πολύ κοντα στις γεύσεις μας… Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικό κρασί, θα σας κλέψει την καρδιά! 

Επίσης, γευτείτε το τοπικό γλυκό, panforte, που υπάρχει σε όλους τους φούρνους και είναι με ξηρούς καρπούς, μέλι και αποξηραμένα φρούτα!

Σιέννα ωραιότερη μεσαιωνική πόλη στενά δρομάκια

Τη Σιένα, την περπατάς, δεν γίνεται αλλιώς και δεν θέλεις να γίνει αλλιώς… Στη βόλτα σας αυτή στα άπειρα και υπέροχα στενά της πόλης, που χαρακτηριστικά δημιουργούν αψίδες μεταξύ των κτηρίων, θα ανακαλύψετε μαγαζάκια για ποτό και φαγητό!

Σιένα ωραιότερη μεσαιωνική πόλη πλατεία φωτισμένη τη νύχτα

Πώς θα πάτε

Η Σιένα απέχει 1 ώρα από την Φλωρεντία, 4,5 ώρες από το Μιλάνο και 3 ώρες από τη Ρώμη οπότε αν βρεθείτε εκεί κοντά επισκεφθείτε την, δεν θα το μετανιώσετε… Μπορείτε να φτάσετε στη Σιένα με το τρένο και από την Πίζα και την Φλωρεντία, με αλλαγή στο Έμπολι. 

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Σιένα βρίσκεται έξω από τα τείχη της πόλης, και με ταξί ή λεωφορείο μπορείτε να την προσεγγίσετε εύκολα.

Δείτε το βίντεο από τη μαγευτική Σιένα:


epirusblog.gr
5 of 5
Σιένα: Μια πόλη-μουσείο στην καρδιά της Τοσκάνης! (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3201846517853137787
item