Γιάννενα: Δικαίωση από την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης για την απόφαση του ΑΣΔΣΑ για το διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ

Δικαίωση για τους πολίτες αποτελεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακυρώνει την απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου για το διαγωνισμό λειτουργίας και συντήρησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Δήμοι που όλο αυτό το διάστημα εξέφραζαν την έντονη αντίθεσή τους στην εν λόγω απόφαση του Α.Σ.Δ.Σ.Α. είχαν στοχοποιηθεί από κάποιους που τους κατηγορούσαν πως υπεκφεύγουν των ευθυνών τους κρυπτόμενοι πίσω από την κατάθεση εγγράφων και προσφυγών.

Επειδή εκτιμούμε πως οι «Μετά Χριστόν προφήτες» το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται, παραθέτουμε απόσπασμα από το έγγραφο (16987/18-11-2020) που είχαν συνυπογράψει τέσσερις Δήμαρχοι της Π.Ε. Ιωαννίνων (Βορείων Τζουμέρκων, Ζαγορίου, Ζίτσας και Πωγωνίου) και το οποίο είχαν αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Δήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Σεντελές, Γιώργος Σουκουβέλος, Μιχάλης Πλιάκος, και Κώστας Καψάλης παραμονές της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. όπου θα συζητιόταν η έγκριση της μελέτης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί εφικτή λύση ώστε και ο διαγωνισμός να προχωρήσει αλλά και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών απέστειλαν το συγκεκριμένο έγγραφο με το οποίο ζητούσαν από το Υπουργείο να γνωμοδοτήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. 

Μεταξύ άλλων έθεταν και το ακόλουθο: «Με δεδομένο πως ο Εθνικός Σχεδιασμός βάζει στόχο τη μείωση της υγειονομικής ταφής στο 10% μέχρι το 2030. 

Πως καλούμαστε εμείς από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου, να συναινέσουμε με την ψήφο μας σε μία μελέτη που δημοπρατεί τη διαχείριση ίδιου με το σημερινό όγκο απορριμμάτων

για μία δεκαετία; Ο Α.Σ.Δ.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου δεν εντάσσεται στον Εθνικό Σχεδιασμό;»

Ερώτημα το οποίο συμπεριλαμβανόταν και στη Διοικητική προσφυγή (11/04-01-2021) που κατέθεσε ο Δήμος Ζίτσας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του Α.Σ.Δ.Σ.Α. και που όπως φαίνεται από το σκεπτικό της απόφασης αποτέλεσε ένα από τα βασικά επιχειρήματα για να κριθούν αβάσιμοι ισχυρισμοί του Α.Σ.Δ.Σ.Α. κατά των προσφυγών.

Μετά από τα παραπάνω, ελπίζουμε πως έστω και τώρα κάποιοι θα αφήσουν στην άκρη συμπεριφορές που δεν οδηγούν πουθενά και θα επανέλθουν με νέα νοοτροπία που θα εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον και θα διαφυλάσσει το κάθε ευρώ για χάρη των συμπολιτών μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δικαίωση από την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης για την απόφαση του ΑΣΔΣΑ για το διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3434623961179512876
item