Άρτα: Δύο διαδικτυακά σεμινάρια από το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας Άρτα: Δύο διαδικτυακά σεμινάρια από το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δύο διαδικτυακά σεμινάρια από το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 “Count me in, teach me a word” με κωδικό 2020-1-EL01-KA229-078904_1 το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας διοργάνωσε και υλοποίησε δύο διαδικτυακά σεμινάρια.

Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2021 με τίτλο “Using games in the EFL classroom” και κεντρική ομιλήτρια την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της Αγγλικής Γλώσσας, κα Αρετή Κεραμίδα αναφέρθηκε στην αξία του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας και παρουσίασε παιχνίδια που μπορούν να καλλιεργήσουν και να επιτύχουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε σχέση με την ορθογραφία, το λεξιλόγιο, την έκφραση και την επικοινωνία.

Το δεύτερο σεμινάριο υλοποιήθηκε στις 19-02-2021 με τίτλο: “Gamification: your drilling in classroom with digital games” από τον Φινλανδό εκπαιδευτικό και δημιουργό ψηφιακών παιχνιδιών Miika Anundi. 

Παρουσίασε πολλούς από τις δημιουργίες του και υπέδειξε στους συμμετέχοντες τρόπους επεξεργασίας των παιχνιδιών, ώστε να συμβάλουν στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας.

Οι 18 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, τη Β. Μακεδονία , την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Τουρκία που συμμετείχαν στα σεμινάρια καλούνται πια να εφαρμόσουν νεωτερισμούς στις σχολικές τους μονάδες και γιατί όχι, να αναπτύξουν καινοτόμες δράσεις. 

Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση προγραμματίστηκε για τον Μάρτιο οπότε και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων που θα υλοποιηθούν με τους μαθητές του κάθε σχολείου.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δύο διαδικτυακά σεμινάρια από το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1060791750073444168
Σχόλια
item