''Ουρλιάζουν'' οι Τούρκοι: ''Μας περικυκλώνουν από την Αλεξ/πολη''

Ταυτόχρονα''φωνάζουν" για αποστρατικοποίηση στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Μέσω των γνωστών φερέφωνων του Ερντογάν, τίθεται ζήτημα για την Αλεξανδρούπολη και τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ μετά το 2016, προχώρησαν μεθοδικά στην ανάδειξη της  ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης ως την περιοχή που θα αποτελούσε το θεμέλιο λίθο της νέας τους στρατηγικής για την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. 

H Αλεξανδρούπολη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την Αμερικανική πολιτική για τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τις Βαλτικές χώρες. Είναι τέτοια η σημασία της περιοχής, που δίνει αξία και σε άλλα έργα, καθιστώντας και αυτά στρατηγικά.

Bέβαια κάπου εδώ εμπλέκεται και η Ρωσία. Η χώρα μας αντί να ''μοιράσει'' την τράπουλα, βάζει στο παιχνίδι μόνο τις ΗΠΑ και όχι την Μόσχα! Aυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια σύγκρουση στην περιοχή. 

Οι ΗΠΑ θέλουν να ανακόψουν με κάθε τρόπο την επέλαση της Ρωσίας. Ήδη η Μόσχα έχει επιφέρει τα πρώτα πλήγματα στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ μέσω της προσέγγισης με την Τουρκία.

Το ζήτημα είναι βέβαια τι κερδίζει η Ελλάδα. Έχουμε ζητήσει από τις ΗΠΑ κάτι; Τους δίνουμε βάσεις, αλλά απαιτούμε; Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να πάρουμε το πράσινο φως των ΗΠΑ για να οριοθετήσουμε και εν συνεχεία να ανακηρύξουμε ΑΟΖ στο Αιγαίο. Το έχουμε πράξει;    


Τι αναφέρουν οι Τούρκοι     

''Οι ΗΠΑ χτίζουν στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Πλέον δεν θα έχουν δυνάμεις μόνο στη Κρήτη, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος τους να ελέγχουν τα Στενά και την Α. Μεσόγειο. Η Τουρκία είναι ο εχθρός τους'', αναφέρει  Cem Gürdeniz.  

Από την άλλη, ο Cihat Yaycı δήλωσε:   

''Η ανάπτυξη στρατευμάτων από την Ελλάδα στα νησιά της που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα πρέπει να σταματήσει. 

Η Ελλάδα σταδιακά βήμα πρός βήμα, προέβη στη στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, εγκαθιστώντας και οπλίζοντας στρατιώτες, αν και τα νησιά με τις συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση να είναι αποστρατικοποιημένα". 

Αυτά τα λένε συνεχώς οι Τούρκοι, το θέμα είναι ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι το εξής, τι έχει να συζητήσει η Ελλάδα στις διερευνητικές με την Τουρκία; 


 

Πηγή: pentapostagma.gr


epirusblog.gr
5 of 5
''Ουρλιάζουν'' οι Τούρκοι: ''Μας περικυκλώνουν από την Αλεξ/πολη''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6929290548270093146
item