Γιάννενα: «Εάν Με Πείσει Ο Δήμαρχος… Τότε Δεν Θα Επιμείνω»

Συνάντηση Καχριμάνη με τον Δήμαρχο για το κτίριο της οδού Δομπόλη

«Εάν με πείσει ο Δήμαρχος, τότε δεν θα επιμείνω για τον ρόλο της περιφέρειας».

Με αυτή την πρόταση ο περιφερειάρχης προανήγγειλε την συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα, με τον Μωυσή Ελισάφ, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές αποκατάστασης του κτιρίου της οδού Δομπόλη, στο οποίο λειτούργησε αρχικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του οι συγκρούσεις με άλλους φορείς της περιοχής: «Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου δε θέλω ποτέ να έλθω αντίθετος με έναν άλλο φορέα και όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε κάποια θέματα.

Εάν τελικά με πείσει ο Δήμαρχος ότι θα το αξιοποιήσει ο Δήμος σε οτιδήποτε σκεφθεί μπορεί να το κάνει, ενδέχεται τελικά να μην επιμείνω να παίξει ρόλο η Περιφέρεια, αν και δε σας κρύβω ότι είχαμε φτάσει σχεδόν να τελειώσουμε το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή

Ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι θεωρούσε πως το κτίριο άνηκε εκ του μη άνευ στην περιφέρεια Ηπείρου καθώς όπως είπε έχει πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για όλα όσα υπάρχουν στην συγκεκριμένη έκταση.

Στη σύντομη αναδρομή που έκανε είπε για τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Περιφέρεια – μέσω του Περιφερειακού Ταμείου- για την εξόφληση του δανείου που είχε ληφθεί για την ανακατασκευή της πτέρυγας που σήμερα στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, στα έργα που είχε υλοποιήσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, τη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2013 από την αιρετή Περιφέρεια και δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είπε. Σε εκείνη την μελέτη προβλεπόταν η αξιοποίηση του κτηρίου για διαφορετικές χρήσεις.

Ωστόσο η έγκριση δεν δόθηκε και ο μελετητής πληρώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, αφού πρώτα χρειάστηκε να καταφύγει στην Δικαιοσύνη.

Ο περιφερειάρχης ξεδίπλωσε και την δική του σκέψη λέγοντας ότι στον χώρο αυτό θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν πολλές διαφορετικές δράσεις όπως για παράδειγμα χώροι πολιτισμού άλλα και εκθεσιακοί χώροι.

Αλλάζει ο συντελεστής δόμησης…

Ο κ. Καχριμάνης σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε και στα όσα ακούει περί κατεδάφισης του κτιρίου: «Με ρωτούν πολλοί για τα στατικά του κτιρίου και για την κατεδάφιση. Ο σημερινός συντελεστής δόμησης είναι διαφορετικός από αυτόν που υπήρχε όταν κατασκευάστηκε το Πανεπιστήμιο» εξήγησε ο κ. Καχριμάνης.

Πηγή: proinanea.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Εάν Με Πείσει Ο Δήμαρχος… Τότε Δεν Θα Επιμείνω»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7658811898059382560
item