Θεσπρωτία: "Τα περισσότερα κρούσματα σχετίζονται με τα σχολεία - Να κλείσουν όλα..." Θεσπρωτία: "Τα περισσότερα κρούσματα σχετίζονται με τα σχολεία - Να κλείσουν όλα..." | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: "Τα περισσότερα κρούσματα σχετίζονται με τα σχολεία - Να κλείσουν όλα..."

Οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης και Φιλιατών κ. Σπυρίδων Παππάς, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης, απέστειλαν σήμερα στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαο Χαρδαλιά  επιστολή, ζητώντας την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αναφέρεται στην επιστολή:" Τις τελευταίες ημέρες, όπως κι εσείς γνωρίζετε, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό της Θεσπρωτίας. 

Ωστόσο, με έκπληξη διαπιστώνουμε από τις ανακοινώσεις, ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, καθώς και τα Γυμνάσια της Θεσπρωτίας θα παραμείνουν ανοιχτά.

Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι τα περισσότερα κρούσματα σχετίζονται με το σχολικό περιβάλλον (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί κλπ), τις ανησυχίες του ιατρικού κόσμου της Θεσπρωτίας, καθώς και ότι καθημερινά προσέρχονται ελάχιστοι μαθητές στα σχολεία, σας καλούμε όπως λάβετε άμεσα την απόφαση να αναστείλετε την διά ζώσης εκπαίδευση όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας, μέχρι τα δεδομένα να επανέλθουν στο φυσιολογικό. 

Εξάλλου, έχει διαπιστωθεί ότι και στο Νομό μας η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης λειτούργησε αποτελεσματικά. 

Παραμένουμε στη διάθεση σας προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού". 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: "Τα περισσότερα κρούσματα σχετίζονται με τα σχολεία - Να κλείσουν όλα..."
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 576565283889050412
Σχόλια
item