Θωμαϊδης: Η αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική είναι μεγαλύτερη από του Οκτωβρίου Θωμαϊδης: Η αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική είναι μεγαλύτερη από του Οκτωβρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θωμαϊδης: Η αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική είναι μεγαλύτερη από του Οκτωβρίου


Σημαντική αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, σύμφωνα με τον Νίκο Θωμαϊδη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι «δυστυχώς δεν πάμε καλά. Η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη τις προηγούμενες 3-4 ημέρες, πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για εκτεταμένη διασπορά στην Αττική και προειδοποίησε ότι η αύξηση είναι μεγαλύτερη από εκείνη που παρατηρήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.

«Η εικόνα της απότομης αύξησης που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, συνέβη στις 20 Οκτωβρίου, πριν το δεύτερο κύμα στην Αττική. Τότε είδαμε μια απότομη αύξηση στον ιό στα λύματα, που συνεχίστηκε λίγες ημέρες και μετά από μία εβδομάδα ήρθε το δεύτερο κύμα στην Αττική. Αν θυμάστε, η κορύφωση των κρουσμάτων ήταν στις 12 Νοεμβρίου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η αύξηση τώρα «είναι μεγαλύτερη από του Οκτωβρίου», σημείωσε ο κ. Θωμαϊδης.

«Αύξηση της τάξης του 40%-50%»

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ έκανε λόγο για αύξηση της τάξεων του 50% τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν είναι ευθεία ανάλογο ότι όση αύξηση είδαμε στα λύματα τόση αύξηση θα δούμε στα κρούσματα στο πεδίο. Αυτό που σίγουρα θα δούμε είναι μια αύξηση περίπου της τάξεως 40-50% σιγά σιγά μέσα στις επόμενες εβδομάδες»

Τέλος, ο κ. Θωμαϊδης εκτίμησε ότι η σταδιακή διασπορά οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η επιστροφή στους χώρους εργασίας, η αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η χαλαρότητα απέναντι στα μέτρα ενώ υπενθύμισε ότι αυτή η περίοδος- ο Φεβρουάριος και οι αρχές Μαρτίου- είναι η κατ’ εξοχήν εποχή υπερμετάδοσης των ιών.


epirusblog.gr
5 of 5
Θωμαϊδης: Η αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική είναι μεγαλύτερη από του Οκτωβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3203237496841729969
Σχόλια
item